Tort cu mac si crema de branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu mac si crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente pt. blat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 180 gr faina
  • 50 gr mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • 150 gr zahar pudra
  • zeama si coaja de la o portocala
  • Pentru decor:
  • 1-2 linguri cu mac
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare

1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, si apoi le incorporam, amestecand incet, in compozitia cu ouale. Adaugam treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si macul.

Aluatul rezultat il turnam intr-o forma de aproximativ 24 cm, unsa si tapetata cu faina, netezindu-l cu o spatula. Coacem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca este copt, il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma.

2. Intr-un vas punem branza de vaci scursa bine, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de la o portocala, mixand pana se omogenizeaza. Smantana pentru frisca o punem in alt vas si o batem bat, apoi o incorporam in compozitia cu branza. Daca crema nu vi se pare prea dulce, mai adaugati doua linguri cu zahar pudra si mixati bine.

3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.

Pofta buna!

P.S. Daca va place blatul insiropat, faceti un sirop din 150 ml apa si 50 gr zahar. Fierbeti pe foc cateva minute, adaugati cateva picaturi de esenta de portocala si dupa ce s-a racit, insiropati blaturile inainte de a pune crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise