autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Tort cu mac si crema de branza

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2013

Ingrediente
Ingrediente pt. blat:, 5 oua, 200 gr zahar, 150 gr unt, 180 gr faina, 50 gr mac, 1 lingurita praf de copt, esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale, un praf de sare, , Pentru crema:, 500 gr branza proaspata de vaci, 150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime), 150 gr zahar pudra, zeama si coaja de la o portocala, , Pentru decor:, 1-2 linguri cu mac, coaja de portocala confiata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, si apoi le incorporam, amestecand incet, in compozitia cu ouale. Adaugam treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si macul.
Aluatul rezultat il turnam intr-o forma de aproximativ 24 cm, unsa si tapetata cu faina, netezindu-l cu o spatula. Coacem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca este copt, il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma.
2. Intr-un vas punem branza de vaci scursa bine, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de la o portocala, mixand pana se omogenizeaza. Smantana pentru frisca o punem in alt vas si o batem bat, apoi o incorporam in compozitia cu branza. Daca crema nu vi se pare prea dulce, mai adaugati doua linguri cu zahar pudra si mixati bine.
3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.
Pofta buna!
P.S. Daca va place blatul insiropat, faceti un sirop din 150 ml apa si 50 gr zahar. Fierbeti pe foc cateva minute, adaugati cateva picaturi de esenta de portocala si dupa ce s-a racit, insiropati blaturile inainte de a pune crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Untul se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, apoi galbenusurile se adauga unul

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Crema de vanilie cu fructe

Crema de vanilie cu fructe

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea

5 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mircea Lena , 21 decembrie 2015

    imi place cum arata ,este simplu dar macul sigur trebuie macinat.Si sunt de acord sa pun jumatate din cantitatea de zahar!!!!!!!

  • Fara foto

    Herta Anna-bella , 14 decembrie 2014

    Tort cu mac si crema de branza

  • Fara foto

    Hermina Pap Labaiova , 14 decembrie 2014

    Lam facut si ieu este frt bun

    • Fara foto

      Daniela I. Gunnarsson , 03 mai 2014

      Mult prea mult zahar. A doua oara am folosit doar jumatate din cantitatea indicata pentru blat si ni s-a parut ABSOLUT DELICIOASA! Felicitari Licuta Marin.

    • Fara foto

      Mira Maria , 10 aprilie 2014

      De Sf.Pasti il pregatesc si eu, apoi va spun cum a iesit. Deocamdata imi face cu ochiul.

    • Fara foto

      Ploscar Ana , 12 decembrie 2013

      simplu,gustos si apetisant

    • Fara foto

      Santa Santa , 12 decembrie 2013

      :)

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 05 octombrie 2013

      LAM FACUT SI IEU BUN

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt. blat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 180 gr faina
  • 50 gr mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • 150 gr zahar pudra
  • zeama si coaja de la o portocala
  • Pentru decor:
  • 1-2 linguri cu mac
  • coaja de portocala confiata

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
prajitura cu fructe