autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2018

Ingrediente
Astazi este ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!, , Ingrediente pentru blat:, -4 oua, -6 linguri zahar, -4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale), -1 plic praf de copt, -2 linguri faina de grau, -100 gr.unt, -1 esenta de fistic, -1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine, -1 lingura cafea instant, -1 praf de sare, Ingrediente pentru umplutura:, -2 bucati mango, -100 ml.apa alcalina 9,4 PH., -400 gr.smantana, -4 linguri zahar, -1 esenta vanilie, -2 plicuri gelatina, Pentru ornat:, -500 gr.smantana, -4 linguri zahar, -1 lingura cafea instant, -1 bucata fructul pasiunii

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare




Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.






Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant intr-un se amesteca si se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos,incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cica 50 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare daca este copt.se opreste focul si se scoate din cuptor,se lasa pe aragaz sa se raceasca incet,dupa care se taie in doua foi pe orizontala.






Mod de preparare pentru crema:






Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.






Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie,se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango,se adauga si esenta de vanilie.






Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.






Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva ore.






Mod de preparare pentru ornare:






Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si cafea si multa dragoste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Ciocolata pana la moarte

Ciocolata pana la moarte

Blatul Genoise: Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm, pune

8 voturi    5 comentarii
4h
Torturi
Tort Somloi

Tort Somloi

Aceasta prajitura este una dintre cele mai renumite deserturi din Ungaria. Ea a luat “nastere”

31 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Astazi este ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!
  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • -1 plic praf de copt
  • -2 linguri faina de grau
  • -100 gr.unt
  • -1 esenta de fistic
  • -1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 bucati mango
  • -100 ml.apa alcalina 9,4 PH.
  • -400 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 esenta vanilie
  • -2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • -500 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 bucata fructul pasiunii

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake Sinziana