Pentru ca aveam in casa o cutie cu mascarpone, m-am gindit sa fac ceva dulce si pe baza de "repede".
Am facut un blat simplu, din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina(am batut albusurile spuma, apoi am pus zaharul si o lingura de zeama de lamiie, am pus galbenusurile si faina, am amestecat prin rasturnare si imediat am pus , pentru 25 minute, la cuptor).
L-am scos pe un gratar si l-am lasat la racit.
Separat, am mixat 2 galbenusuri cu 150 g de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru aroma de vanilie) am adaugat 250 ml de frisca lichida si am batut pina ce s-a intarit frisca, am adaugat cutia de mascarpone (250 g ) si amestecat pina la omogenizarea cremei.
Am taiat blatul in 2, l-am insiropat cu sucul unui compot de caise, am pus crema, deasupra am ras un pic de ciocolata iar pentru decor am folosit margarete de la Dr.Oetker (sint din foi de napolitana si sint bune la gust si decorative).
Pentru ceva dulce, facut repede, a iesit foarte bun tortuletul !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii