autor:

Daniela

» » Dulciuri diverse

Tort cu margarete

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Ingrediente
4 oua, 4 linguri de faina,, 4 linguri de zahar, 2 pliculete vanilate, 1 cutie 250g de mascarpone, 250 ml de zahar, 150 g zahar, sucul de la un compot de caise, 1 lingura zeama da lamiie, 250 ml frisca, ciocolata rasa, margarete

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ca aveam in casa o cutie cu mascarpone, m-am gindit sa fac ceva dulce si pe baza de "repede".

Am facut un blat simplu, din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina(am batut albusurile spuma, apoi am pus zaharul si o lingura de zeama de lamiie, am pus galbenusurile si faina, am amestecat prin rasturnare si imediat am pus , pentru 25 minute, la cuptor).

L-am scos pe un gratar si l-am lasat la racit.

Separat, am mixat 2 galbenusuri cu 150 g de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru aroma de vanilie) am adaugat 250 ml de frisca lichida si am batut pina ce s-a intarit frisca, am adaugat cutia de mascarpone (250 g ) si amestecat pina la omogenizarea cremei.

Am taiat blatul in 2, l-am insiropat cu sucul unui compot de caise, am pus crema, deasupra am ras un pic de ciocolata iar pentru decor am folosit margarete de la Dr.Oetker (sint din foi de napolitana si sint bune la gust si decorative).



Pentru ceva dulce, facut repede, a iesit foarte bun tortuletul !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu margarete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bile de cocos cu ciocolată

Bile de cocos cu ciocolată

Într-un bol se amesteca tóate ingredientele, mai puţin ciocolata, după care se formează o pastă

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri aromate (de post)

Fursecuri aromate (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    Rapid si super delicios... o bunatate, salvata si *****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Delicios tortuletul!!! si tare drãgãlas:)

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    Bun si frumusel !!! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      yami yami!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      Mmmmmm ! Ce bunatate de tort ,aromat si usor de facut :) Felicitari si *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete vanilate
  • 1 cutie 250g de mascarpone
  • 250 ml de zahar
  • 150 g zahar
  • sucul de la un compot de caise
  • 1 lingura zeama da lamiie
  • 250 ml frisca
  • ciocolata rasa
  • margarete

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Catalina (Chef de cuisine)

Rapid si super delicios... o bunatate, salvata si *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta impletita cu gem de prune si nuci