Pentru ca aveam in casa o cutie cu mascarpone, m-am gindit sa fac ceva dulce si pe baza de "repede".
Am facut un blat simplu, din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina(am batut albusurile spuma, apoi am pus zaharul si o lingura de zeama de lamiie, am pus galbenusurile si faina, am amestecat prin rasturnare si imediat am pus , pentru 25 minute, la cuptor).
L-am scos pe un gratar si l-am lasat la racit.
Separat, am mixat 2 galbenusuri cu 150 g de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru aroma de vanilie) am adaugat 250 ml de frisca lichida si am batut pina ce s-a intarit frisca, am adaugat cutia de mascarpone (250 g ) si amestecat pina la omogenizarea cremei.
Am taiat blatul in 2, l-am insiropat cu sucul unui compot de caise, am pus crema, deasupra am ras un pic de ciocolata iar pentru decor am folosit margarete de la Dr.Oetker (sint din foi de napolitana si sint bune la gust si decorative).
Pentru ceva dulce, facut repede, a iesit foarte bun tortuletul !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii