Tort cu mascarpone si capsuni

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort cu mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 500 g capsuni
  • 50 ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte
  • Pt. sirop:
  • 400 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ, laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se asaza pe un gratar si se lasa la racit apoi se taie in 3.

Siropul: Intr-o craticioara, se pune apa si zaharul si se incalzeste usor pana ce acesta se topeste. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie.

Crema: Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pana se intareste. Se adauga peste mascarpone si se omogenizeaza cu grija.

Capsunile se curata de codite, se spala si se lasa sa se usuce. Se ia cate o capsuna si se taie bucati mici. Se pastreaza cateva si pentru decor.

Se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza bine. Se unge cu o parte din crema, iar deasupra se pun capsunile taiate. Se asaza cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si capsuni. Se pune ultimul blat care se unge cu restul de crema.

Pentru decor, se taie capsunile in doua, iar altele in felii mai subtiri, care se asaza in forma de floare pe mijlocul tortului. Se topeste ciocolata cu laptele, se omogenizeaza, apoi se traseaza linii peste tortul decorat.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni