autor:

Timea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu menta si ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri lapte, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 2 linguri rase cacao, un varf de sare, un plin praf de copt, Crema de ciocolata, 120 ml smantana pt frisca, 3 linguri zahar, 100 gr ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida indulcita, Crema de menta:, 80 ml smantana pt frisca, 2 linguri zahar, 100 gr ciocolata alba, 3 linguri sirop de menta, 150 ml frisca lichida indulcita, Sirop:, 200 ml apa, 2 linguri sirop de menta, Ornat:, 150 ml frisca lichida indulcita, 2 linguri sirop de menta, 4 linguri din crema de menta, 3 bucatele ciocolata cu menta

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in doua.
Crema de ciocolata: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 150 ml frisca si adaugam treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel.
Crema de menta: procedam exact ca la crema de ciocolata doar ca adaugam siropul de menta dupa ce s-a topit ciocolata.
Asamblare:
asezam prima foaie de blat pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitate de sirop
asezam inelul de la tava de tort peste foaia de blat
ungem blatul cu mai bine de jumatate din crema de ciocolata
urmeaza un strat din crema de menta ( punem deoparte aprox 4 linguri)
peste crema asezam cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop
ungem deasupra cu un strat de crema ( cam doua linguri am pastrat pentru a da un strat si de jur imprejur)
dam la frigider aprox. o ora apoi scoatem din frigider, indepartam inelul de la tava si ungem pe laterale cu crema
Mixam 150 ml frisca si adaugam in ea crema de menta pastrata si 1-2 linguri sirop de menta (eu am adaugat si un strop de colorant alimentar pentru a avea o nuanta mai verde)
Cu un pos sau o seringa, facem trandafirasi pe laterale si deasupra, iar in mijloc taiem bucatele mici de ciocolata cu menta
Pastram tortul la frigider minim 2 ore inainte de servire
Este destul de multa munca la acest tort cu menta si ciocolata, insa rezultatul o sa fie cu siguranta unul multumitor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mouse de ciocolata si menta

Tort cu mouse de ciocolata si menta

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la

8 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri rase cacao
  • un varf de sare
  • un plin praf de copt
  • Crema de ciocolata
  • 120 ml smantana pt frisca
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • Crema de menta:
  • 80 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri sirop de menta
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri sirop de menta
  • Ornat:
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri sirop de menta
  • 4 linguri din crema de menta
  • 3 bucatele ciocolata cu menta

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Krem a la krem