autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu mere

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
400 gr mere, curatate de samburi si taiate felii, coaja rasa si zeama de la ½ lamaie, 1 pachet mix pentru 9 torturi dr.oetker, 80 gr unt, la temperatura camerei, 2 oua, 50 ml lapte, 50 gr zahar, ½ lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita cuisoare macinate, ½ lingurita ghimbir macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 23 cm diametru.
Merele se amesteca cu coaja rasa si zeama de lamaie si se pun deoparte.Zaharul se amesteca cu scortisoara, cuisoarele si ghimbirul apoi se pune deoaprte.
Intr-un vas, se amesteca mixul pentru 9 torturi cu untul, ouale si laptele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se aseaza deasupra feliile de mere si se presara cu zaharul aromat.Tortul se da la copt 50 minute apoi se lasa sa se raceasca.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere

Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 16 ianuarie 2015

    Atena Pop ,nu este aluat,iar cum pun merele mari si intregi,se insiropeaza f. bine cu siropul de caramel si aproape ca nici nu se vede , nici nu se simte blatul--merci ptr. conversatie

  • Fara foto

    Atena Pop , 16 ianuarie 2015

    Eu il fac la fel,dar fac blat f.subtire.Familiei mele nu le place cu aluat mult.La un tort de 26cm.diametrul cratitei sau formei de tort eu pun 3 oua .Restul identic.

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 16 ianuarie 2015

    Eu fac un blat de tort din :-5 oua ,1 lingura de apa ,6 linguri de zahar si 6 linguri de faina.prima data pun intr-o cratita rotunda 3-4 linguri de zahar si-l caramelizez,apoi il intind pe toti pereti de la cratita si o dau deoparte , merele le curat si scot simburi de la mijloc ,raminind o gaura ,se asaza unul linga unul in cratita cu zaharul caramel,iar in gaura de la fiecare mar il umplu cu ,un pic de gem de caise s-au ce vrei ,nuca macinata ,caise din compot ,apoi dam cratita la cuptor pina se imoie merele ,pun si scortisoara peste ele . Cind merele sint si ele putin caramelizate si moi ,torn blatul peste si dau la cuptor la 170 grade timp de 35-40 de minute ,se probeaza cu o scobitoare .Cind e copt ,scoatem cratita afara lasam putin sa se raceasca ,pe urma il intoarcem pe tava de tort ,ajugind merele deasupra . eu pun peste mere si frisca,ceva fructe f. finute ,de multe ori peste mere am pus o crema si pe urma frisca ,depinde fiecare cum vrea ---POFTA BUNA-- ACEST TORT LE PLACE SI LA SPAÑOLI

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2014

      In locul mixului ptr torturi se pot face un tort pandispan si merele se pun primele/

    • Fara foto

      Daniela (Chef de cuisine) , 09 martie 2014

      Ce este mixul pentru 9 torturi?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      O idee minunata cu merele taiate cercuri groase,asa ramin ca si cum ar avea crema. Felicitari!am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 400 gr mere
  • curatate de samburi si taiate felii
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 pachet mix pentru 9 torturi dr.oetker
  • 80 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita ghimbir macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In locul mixului ptr torturi se pot face un tort pandispan si merele se pun primele/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort in trei culori