Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 6 oua'
  • 2 ceasti zahar
  • 1 praf de copt
  • 9 mere
  • un praf de sare
  • 1cana sijumatate faina
  • o cana jumatate apa
  • 8 linguri apa clocotita
  • vanilie
  • putina scortisoara
  • frisca pt decor
  • visine din visinata,sirop de visine

Mod de preparare

Intr-o tava se caramelizeaza o ceasca de zahar si se stinge cu o cana jumatate de apa

merele curatate de coaja si casuta seminala se umplu cu visine din visinata si se aseaza in siropul din tava.

Se presara peste fructe vanilie si scortisoara.

Pt blat se bat albusele cu sare, apoi se adauga cealalta ceasca de zahar. Cind sunt o spuma tare se adauga galbenusele,uleiul,praful de copt stins cu apa clocotita si se mai bate 1 minut cu mixerul

Se adauga faina in ploaie amestecind de jos in sus incet, pt omogenizare.

Aluatul astfel preparat se distribuie uniform printre merele din tava, peste sirop,lasind spatii intre ele ca aluatul sa incadreze fiecare mar.

Se coace primele 5 minute la 200 grade apoi inca 30 min la 150.

Se scoate din tava dupa racirea completa rasturnind tava pe o suprafata plana.

Se portioneaza cu fiecare mar in centrul blatului cu frisca deasupra si sirop de visine.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise