Intr-o tava se caramelizeaza o ceasca de zahar si se stinge cu o cana jumatate de apa
merele curatate de coaja si casuta seminala se umplu cu visine din visinata si se aseaza in siropul din tava.
Se presara peste fructe vanilie si scortisoara.
Pt blat se bat albusele cu sare, apoi se adauga cealalta ceasca de zahar. Cind sunt o spuma tare se adauga galbenusele,uleiul,praful de copt stins cu apa clocotita si se mai bate 1 minut cu mixerul
Se adauga faina in ploaie amestecind de jos in sus incet, pt omogenizare.
Aluatul astfel preparat se distribuie uniform printre merele din tava, peste sirop,lasind spatii intre ele ca aluatul sa incadreze fiecare mar.
Se coace primele 5 minute la 200 grade apoi inca 30 min la 150.
Se scoate din tava dupa racirea completa rasturnind tava pe o suprafata plana.
Se portioneaza cu fiecare mar in centrul blatului cu frisca deasupra si sirop de visine.
Pofta buna
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii