Intr-o tava se caramelizeaza o ceasca de zahar si se stinge cu o cana jumatate de apa
merele curatate de coaja si casuta seminala se umplu cu visine din visinata si se aseaza in siropul din tava.
Se presara peste fructe vanilie si scortisoara.
Pt blat se bat albusele cu sare, apoi se adauga cealalta ceasca de zahar. Cind sunt o spuma tare se adauga galbenusele,uleiul,praful de copt stins cu apa clocotita si se mai bate 1 minut cu mixerul
Se adauga faina in ploaie amestecind de jos in sus incet, pt omogenizare.
Aluatul astfel preparat se distribuie uniform printre merele din tava, peste sirop,lasind spatii intre ele ca aluatul sa incadreze fiecare mar.
Se coace primele 5 minute la 200 grade apoi inca 30 min la 150.
Se scoate din tava dupa racirea completa rasturnind tava pe o suprafata plana.
Se portioneaza cu fiecare mar in centrul blatului cu frisca deasupra si sirop de visine.
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii