Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente

  • * 3 mere
  • * 8 oua
  • * 50 g unt
  • * 500 ml lapte
  • * 14 linguri de zahar
  • * 3 linguri de faina
  • * esenta vanilie
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * frisca pentru decor
  • * 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca,dupa preferinta si imaginatie.

Foarte bun,racoritor si insiropat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise