Ingrediente
4 mere, 4 linguri de zahar pentru caramelizat, 4 linguri dulceata, scortisoara, pentru pandispan, 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei, un praf de copt, un zahar vaniliat, pentru crema de zahar ars:, 4 oua, 500ml lapte, o esenta de vanilie, 150g zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h
34 voturi
Mod de preparare
dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem dulceata si pregatim crema de zahar ars si o turnam peste mere
crema de zahar ars se pregateste astfel batem ouale intregi cu zahraul punem laptele si esenta de vanilie si turnam pe peste mere
o bagam la cuptor pana este aproape inchegata
intre timp pregatim pandispanul astfel
batem albusurile cu o priza de sare ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si faina cu praful de copt
cand crema este aproape gata turnam pandispanu si mai lasam 25-30 min
verificam pandispanu daca este copt cu scobitoarea
lasam tortul sa se raceasca si rasturnam dintr-o singura miscare tortul pe un platou
ornam dupa preferinte
eu l-am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011
Un desert delicios...
vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Super ... imi place mult reteta ! Felicitari ^^
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
este un tort racoros si foarte bun;sigur de succes!
mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Foarte gustos tortul!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010
Arata foarte bine!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 martie 2010
Felicitari, Gina. Arata minunat. Am facut si eu ceva din mere si zahar ars chiar acum cateva zile. Nu tort, ci prajitura. Tortul tau este foarte frumos.
cris (Maestru bucatar) , 15 martie 2010
arata super cred ca-i foarte bun
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Arata tare bine!
Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Gina draga arata nemaipomenit de bine ! Si noua ne place tare mult tortul acesta. Eu pun crema de zahar ars si imediat peste ea pandispanul...se separa ele la copt.