autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

tort cu mere si crema de zahar ars

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
4 mere, 4 linguri de zahar pentru caramelizat, 4 linguri dulceata, scortisoara, pentru pandispan, 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei, un praf de copt, un zahar vaniliat, pentru crema de zahar ars:, 4 oua, 500ml lapte, o esenta de vanilie, 150g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie
dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem dulceata si pregatim crema de zahar ars si o turnam peste mere
crema de zahar ars se pregateste astfel batem ouale intregi cu zahraul punem laptele si esenta de vanilie si turnam pe peste mere
o bagam la cuptor pana este aproape inchegata
intre timp pregatim pandispanul astfel
batem albusurile cu o priza de sare ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si faina cu praful de copt
cand crema este aproape gata turnam pandispanu si mai lasam 25-30 min
verificam pandispanu daca este copt cu scobitoarea
lasam tortul sa se raceasca si rasturnam dintr-o singura miscare tortul pe un platou
ornam dupa preferinte
eu l-am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

10 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Gabriela Constantin , 23 ianuarie 2017

    Hmmm buun

  • Mari , 08 octombrie 2016

    Merge foarte bine și fără a coace crema înainte, eu pun și compoziția de crema de zahar ars și compoziția de pandișpan deodată. ...se separa la copt și iese la fel de buna.

  • Blidaru Diana , 19 octombrie 2013

    Interesanta reteta. O sa o incerc si eu cat mai curand.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Un desert delicios...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Super ... imi place mult reteta ! Felicitari ^^

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      este un tort racoros si foarte bun;sigur de succes!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustos tortul!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Arata foarte bine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Felicitari, Gina. Arata minunat. Am facut si eu ceva din mere si zahar ars chiar acum cateva zile. Nu tort, ci prajitura. Tortul tau este foarte frumos.

    • cris (Maestru bucatar) , 15 martie 2010

      arata super cred ca-i foarte bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Gina draga arata nemaipomenit de bine ! Si noua ne place tare mult tortul acesta. Eu pun crema de zahar ars si imediat peste ea pandispanul...se separa ele la copt.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 4 mere
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 linguri dulceata
  • scortisoara
  • pentru pandispan
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un zahar vaniliat
  • pentru crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 150g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

81 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

Gabriela Constantin

Hmmm buun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello