tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente

  • 4 mere
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 linguri dulceata
  • scortisoara
  • pentru pandispan
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un zahar vaniliat
  • pentru crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 150g zahar

Mod de preparare

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie

dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem dulceata si pregatim crema de zahar ars si o turnam peste mere

crema de zahar ars se pregateste astfel batem ouale intregi cu zahraul punem laptele si esenta de vanilie si turnam pe peste mere

o bagam la cuptor pana este aproape inchegata

intre timp pregatim pandispanul astfel

batem albusurile cu o priza de sare ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si faina cu praful de copt

cand crema este aproape gata turnam pandispanu si mai lasam 25-30 min

verificam pandispanu daca este copt cu scobitoarea

lasam tortul sa se raceasca si rasturnam dintr-o singura miscare tortul pe un platou

ornam dupa preferinte

eu l-am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise