autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2013

Ingrediente
Caramel: 10 linguri de zahar (sau mai putin), , Mere: 1 kg jumate, scortisoara, , Crema de zahar ars: 5 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 l lapte, vanilie, , Blat: 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa fierbinte, 5 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

147 voturi

Mod de preparare

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul oprim focul si intindem caramelul pe peretii vasului. Merele curatate si taiate in 4 le punem peste caramelul racit si presaram scortisoara. Punem la cuptor pentru cca 25 de minute (pana se inmoaie merele). Pentru crema de zahar ars amesteacm foarte bine ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam laptele. Scoatem merele din cuptor si turanm compozitia peste mere. Lasam la cuptor cca 25 de minute, pana s-a inchegat crema.







Pregatim blatul. Separam ouale. amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugam cele 3 linguri de apa si apoi faina. La final mai adaugam albusurile batute spuma bine. Aceasta compozitie o adaugam peste mere si crema din cuptor si mai lasam 20 de minute, pana cand e facut si blatul. cand scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se racoreasca si cu un cutit trecem pe marginea vasului sa desprindem blatul de cratita. Punem apoi o farfurie peste oala si intoarcem tortul pe farfurie. Lasam oala deasupra cel putin 4 -5 ore. Eu il las peste noapte. Dupa ce ridicam cratita, putem sa-l ornam cu frisca sau poate ramane asa. Eu am pus deasupra si cateva nuci caramelizate si faramitate.











Este absolut delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana_Dana (Chef de cuisine):

    Foarte buna, mi-a iesit ca in poza (am renuntat la nucile caramelizate de deasupra), timpul de preparare si dificultatea corespund cu cele specificate in reteta. E ideala ca o prajitura fresh de vara.

  • Fara foto

    iamagi (Chef de cuisine):

    Este fantastic de bun!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena elena , 13 iunie 2017

    Am facut tortul si este delicios.Multumesc pentru reteta am respectat o pas cu pas.Am copt totul la 180 de grade.

  • Fara foto

    Valentina Sanda Zeng , 30 decembrie 2015

    facut in aceasta seara.a iesit minunat,nu sa rupt,gustos.copiii dansau pe linga mine sa il tai.

  • Fara foto

    Petronica Ichim , 23 decembrie 2015

    eu am facut aceast tort, ceva timp in urma. este foarte bun, il voi face pentru seara de Craciun. Craciun Fericit!

    • Fara foto

      Andreea Manoli , 29 august 2015

      Reteta de blat e cea de pandispan si pentru pandispan nu folosesti nici praf de copt, nici bicarbonat

    • Fara foto

      Pisica Neagra , 28 august 2015

      Am facut acest tort este foarte bun!

    • Fara foto

      Alexandru Călărașu , 17 august 2015

      Am făcut si eu tortul, însă a avut un gust amar si nu am ars zaharul caramelizat, poate nu am înțeles eu reteta merele se pun peste zaharul caramelizat 20 min apoi se pune crema de zahăr ars încă 20 min, timpul acesta nu arde zaharul caramelizat, astfel nu îmi explic, sau merele tb coapte separat apoi se pun împreuna cu crema de zahăr ars. Va rog aștept un răspuns pt ca mi place la Nebunie aceasta reteta

    • Fara foto

      Delia Si Dani Covaci-Suiugan , 13 iulie 2015

      In blat nu se pune praf de copt sau bicarbonat?

    • Fara foto

      Beca Cristian Si Andreea , 03 iunie 2015

      E supe bun.

    • Fara foto

      Natalia Ionela Florea , 14 februarie 2015

      Tocmai am terminat...rezultat mult mai BUN ca in fotografiile prezentate;am urmat intocmai reteta.

    • Fara foto

      Giulia Hvi , 01 februarie 2015

      simplu, rapid si bun!

    • Fara foto

      Sorina stoicescu , 14 ianuarie 2015

      Eu acum o término de facut.Dar am facut mici modificari :) Am caramelizat direct merele si am pus si bucatele de dovleac si nuci maruntite :) De abia astept sa vad finalul

    • Fara foto

      iamagi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2014

      Este delicios. Eu il fac de mult si este apreciat de toata lume care l-a gustat, copilul, sotul, prietenii, chiar si colegii de servici

    • Fara foto

      Floareaflorica Fyk , 02 februarie 2014

      sint incintata ca mai stie cineva reteta ce o stiu de peste 35 de anii

    • Fara foto

      Claudia-Ionut Diaconescu , 27 decembrie 2013

      LA CATE GRADE SE DA LA CUPTOR

    • Fara foto

      Maria Florea , 19 decembrie 2013

      Salut, tocmai fac aceasta prajitura si nu gasesc deloc temperatura. eu am pus cuptorul la 180 insa pana acum am observat ca merele mi-au ramas deajuns de tari si zaharul ars care as fi vrut sa imi ramana pe peretii tigaii s-a adunat sub mere. Continui, am pus crema de zahar ars peste mere si astept la 180 de grade cum povesteam sa vad ce o sa se mai intample...

    • Fara foto

      Stella Luprano , 13 decembrie 2013

      Al meu tocmai l-am bagat la cuptor...se prezinta foarte bine.Ramane sa-l gustam si sa va spun cat este de bun.Multumesc pt reteta.

    • Fara foto

      dianakinces (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2013

      Am incercat si eu cu mere intregi si am pus nuca in scobitura...intr-adevar foarte bun si asa :)

    • Fara foto

      Angela Diaconu , 13 decembrie 2013

      Mi se pare interesant am sa-l incerc pentru Craciun.

    • Bianca_Neamu

      Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013

      Eu pun merele intregi si in scobitura lor pun o lingurita de dulceata de visine...delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

147 voturi

Ingrediente

  • Caramel: 10 linguri de zahar (sau mai putin)
  • Mere: 1 kg jumate
  • scortisoara
  • Crema de zahar ars: 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 l lapte
  • vanilie
  • Blat: 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 5 linguri de faina

Raporteaza reteta

Retete
de dianakinces
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Prajitură cu brânză

Prajitură cu brânză

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devine o spumă densă, se adaugă treptat uleiul,

10 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

elena elena

Am facut tortul si este delicios.Multumesc pentru reteta am respectat o pas cu pas.Am copt totul la 180 de grade.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Sacher