autor:

miha

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Tort cu mere si mascarpone

Autor: miha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , * 5 oua,, * 5 linguri de zahar,, * 4 linguri de faina,, * 1plic zahar vanilat, , Pentru crema de mascarpone:, , * 400 gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),, * 200 ml frisca lichida,, * 60 gr zahar pudra cu gust de vanilie,, , pt crema de mere:, , * 2 plicuri gelatina alba,, * 350gr apa,, * 3 linguri zahar pt gelatina,, * 1kg mere,, * zeama de la 1lamaie,, * coaja de la o lamaie,, * 3 lingurite de migdale,, * 100gr zahar,, , pt ornat:, , * fulgi de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

BLAT:



Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.



CREMA DE MERE:



Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.



Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.



Plicurile de gelatina cu 3 linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.



Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.



CREMA MASCARPONE:



Batem frisca bine,adaugam zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.



Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul

18 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Se bat ouale,se adauga restul ingredientelor si se coace 20 de minute. Crema: laptele+untul+grisul

11 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramonutza

    Ramonutza (Chef de cuisine):

    Am facut tortul, e extraordinar de bun, in loc de lamaie am folosit portocale (deoarece nu aveam lamai), si a avut o aroma deosebita. Multumesc pentru reteta :*

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vlaiconi Emilia , 28 decembrie 2013

    CE BINE ARATA...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 mai 2012

    Chiar arata foarte bine!*****

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Trebuie sa fie tare bun,pt ca aspectul este minunat!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2010

      Maine pun in practica reteta. sper sa iasa bine si sa fie bun tortul......

    • miha

      miha (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Maria.........pe gustos.ro nu am postat retete decat vreo 4, ocazional...dar vad ca tot m-ai gasit :))))...te pup

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      na , ca am dat si aici peste tine................hihihi.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Arata super!!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      un tort excelent,felicitari! am votat si salvat reteta!;)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Aratã super delicios!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Arata foarte bine.....si cred ca e o delicatasa.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 5 oua,
  • * 5 linguri de zahar,
  • * 4 linguri de faina,
  • * 1plic zahar vanilat
  • Pentru crema de mascarpone:
  • * 400 gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),
  • * 200 ml frisca lichida,
  • * 60 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • pt crema de mere:
  • * 2 plicuri gelatina alba,
  • * 350gr apa,
  • * 3 linguri zahar pt gelatina,
  • * 1kg mere,
  • * zeama de la 1lamaie,
  • * coaja de la o lamaie,
  • * 3 lingurite de migdale,
  • * 100gr zahar,
  • pt ornat:
  • * fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de miha
cubulete insiropate cu cocos

cubulete insiropate cu cocos

BLAT:separi albisurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati

17 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa,sare si

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Se pun pulpele de pui intr-un vas termorezistent.Condimentul de pui se amesteca cu 2linguri de ulei

14 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Chiar arata foarte bine!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Briose cu cirese