Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).
Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure. Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.
Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii