autor:

delicious flavours

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Ingrediente
Ingrediente blat:, , -120 gr ciocolata, -120 gr unt/margarina, -130 gr zahar, -2 oua, -70 gr faina, -1 lingurita rasa praf de copt, , Ingrediente mousse ciocolata alba:, , -250 gr ciocolata alba, -125 ml smantana pentru frisca, -2 foi gelatina, -275 ml frisca, , Ingrediente jeleu fructe de padure, , -300 gr fructe de padure (congelate), -3 linguri zahar, -1+ ½ foaie gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).
Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure. Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.
Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse alb si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Monica Cristina_Vasilescu

    Monica Cristina_Vasilescu (Chef de cuisine):

    L-am facut de doua ori pana acum. Este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am mancat si cu siguranta cel mai bun pe care l-am facut eu.

  • Luminita_Clapuci

    Luminita_Clapuci (Chef de cuisine):

    Da. Am testat. Si e super!!! Am recomandat-o la toata lumea. E excelenta, usor de preparat, si rupi gura targului cu ea (ca un master chef :) )! Am facut doar cateva ajustari (am scazut cantitatea de zahar, ciocolata). si am afcut-o si cu alte fructe (prune din gradina)si a fost la fel de buna!

  • Fara foto

    diaconu alina (Maestru bucatar):

    tortul a iesit de zici ca este cumparat din cofetarie....ffffff bun...

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Popa , 12 aprilie 2014

    Ciocolata topita pentru blat când se pune, înainte sau după incorporarea fainei?

  • Fara foto

    Emilia Dobircau , 11 aprilie 2014

    Multumesc pentru reteta ! am s-o incerc cat de curand !

  • Fara foto

    Aryanaandreea , 11 aprilie 2014

    Arata superb.............felicitari..!!!!:)

    • Fara foto

      Alexia Ana , 22 martie 2014

      cred ca este foarte bun!!!!

    • Fara foto

      Tania Lucut , 31 ianuarie 2014

      Se poate bate frisca cu mixerul? Sau nu este recomandat?

    • Fara foto

      Alex Albu , 23 noiembrie 2013

      super

    • Luminita_Clapuci

      Luminita_Clapuci (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      bestiala!!!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

      Draga Lorricik iti multumesc ptr apreciere! ;)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

      Wooow, mersi mult Alina ca ai incercat reteta, dar mai ales ca ai revenit cu impresii si poze! Ma bucur ca ai fost multumita, sa va fie de bine! ;)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

      Draga Marta Gabriela, iti multumesc ptr apreciere si ma bucur ca ai salvat reteta :P

    • Fara foto

      Lorricik (Maestru bucatar) , 28 iunie 2013

      senzationala! E super delicioasa!

    • Fara foto

      diaconu alina (Maestru bucatar) , 05 mai 2013

      Am facut-o ieri si a iesit ca de cofetarie....super

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 martie 2013

      Ce bunatate Se salveaza reteta

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Multumesc frumos Maria draga! :** Alexandrina, astept impresiile tale, sper sa fie pozitive :P Pupici

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Arata intr-un mare fel! Am salvat reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Apetisant tare de tot!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

      Va multumesc frumos! Pupici :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

      Excelenta reteta!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

      arata super, voi incerca si eu reteta.... *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Apetisant!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Va multumesc frumos fetelor, pupici! :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Delicios!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Un deliciu cu fructe de padure,mmmmmmmmmm!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -120 gr ciocolata
  • -120 gr unt/margarina
  • -130 gr zahar
  • -2 oua
  • -70 gr faina
  • -1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • -250 gr ciocolata alba
  • -125 ml smantana pentru frisca
  • -2 foi gelatina
  • -275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • -300 gr fructe de padure (congelate)
  • -3 linguri zahar
  • -1+ ½ foaie gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Aryanaandreea

Arata superb.............felicitari..!!!!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort negru cu cafea