autor:

Daniela_Gherca

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Ingrediente
Pentru blatul de ciocolata (tava 22cm):, , 100 gr ciocolata neagra, 50 gr unt, 2 oua mari, 65 gr zahar, 80 gr faina, 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker, 1 praf de sare, , Sirop: apa+zahar+esenta de portocale si vanilie, , Mousse de portocale:, 250 ml suc proaspat de portocale, 100 gr zahar, 7 gr gelatina Dr. Oetker, 200 ml smantana pt frisca, 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker, 50 gr ciocolata neagra rasa, 50 gr coaja de portocala confiata, , Spuma de ciocolata:, 200 ml smantana pt frisca, 100 gr ciocolata neagra, 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker, , Decor:, piscoturi, fructe, ciocolata neagra topita, creion roz pentru scris

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru Blat:

Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.

Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In compozitia rezultata adaugam ciocolata topita si amestecam cu mixerul la viteza mica.

Turnam aluatul intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.

Cand este gata il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il asezam din nou in tava in care l-am copt. Eu am pus si folie de plastic, dar nu este cazul!



Eu am preferat sa-l insiropez, chiar daca blatul este ciocolatos si nu este necesar, noua asa ne place!



Siropul il faceti dupa gustul vostru (mai dulce sau mai aromat).



Pentru Mousse-ul de portocale:

Hidratam gelatina in apa rece comform instructiunilor de pe ambalaj.

Sucul de potocale il punem intr-un ibric pe foc impreuna cu zaharul pana se infierbanta, apoi adaugam gelatina tinuta cateva secunde la microunda si omogenizam.

Lasam sa se raceasca complet.

Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu sucul de portocale racit.

La final adaugam ciocolata neagra taiata marunt si amestecam usor pana obtinem o crema aerata si uniforma.

Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat si dam la rece pentru jumatate de ora.



Pentru spuma de ciocolata:



Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucatele, iar intr-un ibric incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si turnam peste ciocolata. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam bine, bine pana la omogenizare.

Lasam sa se raceasca complet, apoi o dam la congelator pentru 30 minute.

Dupa acest timp, scoatem ciocolata, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Punem ciocolata spuma peste mousse-ul de portocale si decoram dupa imaginatie, eu am folosit piscoturi trecute prin glazura de ciocolata si cateva fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Budincile se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la racit. Se inmoaie biscuitii in laptele

30 voturi    14 comentarii
1h
Torturi
Tort Ruby

Tort Ruby

Se face un sirop pentru foi din 1 cana apa,50 gr zahar,esenta de rom,se fierbe cca5-6 min si se da

5 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata (tava 22cm):
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 2 oua mari
  • 65 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • Sirop: apa+zahar+esenta de portocale si vanilie
  • Mousse de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 100 gr zahar
  • 7 gr gelatina Dr. Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50 gr ciocolata neagra rasa
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • Spuma de ciocolata:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • Decor:
  • piscoturi
  • fructe
  • ciocolata neagra topita
  • creion roz pentru scris

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort special
Cookie Settings