Blat I:
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu diametru de 20cm)
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute .
Blat II :
Acest blat trebuie sa il coacem in forma cu acelasi diametru . eu am folosit aceeiasi forma si l-am facut dupa ce am putut sa scot primul blat din ea si s-a racit.
Amestecam nuca de cocos (fulgi uscati) cu o lingura de faina si cu praful de copt
Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Trebuie sa avem o spuma tare si sa nu se simta in ea zaharul netopit.
Adaugam nuca de cocos amestecata inainte si omogenizam . Turnam in tava si dam la cuptorul cald pentru 20-25 minute .
Timpul de coacere depinde de cuptor si de grosimea blatului, inainte sa il scoateti faceti testul cu scobitoarea .
Eu am folosit compot de mure pe care l-am pus intr-o strecuratoare la scurs . Daca folositi mure congelate atunci trebuie decongelate si mai trebuie sa faceti un sirop din apa+zahar + aroma cu care sa insiropati blatul.
Se pot folosi orice alte fructe .
Crema :
Intr-o oala punem amidonul , zaharul , semintele din pastaia de vanilie si adaugam lapte incet amestecand continu ca sa nu se faca gogoloase .
Punem pe foc mic si amestecam in crema pana se face ca si o budinca tare .
Lasam la racit sau putem raci rapid in apa rece .
Separat batem frisca tare .
Cand crema este rece o amestecam cu frisca.
P.S : crema mea a avut o culoare caramel pentru ca am folosit zahar nerafinat de trestie .
Asamblare:
Primul blat il taiem in jumate . Prima jumate o asezam pe un platou si insiropam cu o treime din sucul de la compot . Asezam peste blat 1/3 din crema , nivelam si asezam peste crema jumate din murele scurse.
Punem deasupra blatul cu nuca de cocos , insiropam , punem crema si restul murelor iar deasupra asezam jumatatea de blat ramasa , insiropam cu siropul si punem crema .
Nivelam si dam la frigider .
Decoram cand crema s-a intarit putin si servim rece .
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii