autor:

Anca Rm

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu mure si crema de lapte

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2015

Ingrediente
Pt Blatul I:, -5 oua, -2 linguri apa rece, -5 linguri zahar, -6 linguri faina, -10 gr praf de copt, -praf de sare, -1 lingurita extract vanilie, , Blat II:, -3 oua, -3 linguri de zahar, -3 linguri de nuca de cocos, -1 lingura faina, -5 gr praf de copt, -praf de sare, , Crema:, -3 linguri amidon, -500 ml lapte, -1 pastaie vanilie, -4 linguri zahar, -200 ml frisca, , Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat I:
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu diametru de 20cm)
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute .

Blat II :
Acest blat trebuie sa il coacem in forma cu acelasi diametru . eu am folosit aceeiasi forma si l-am facut dupa ce am putut sa scot primul blat din ea si s-a racit.
Amestecam nuca de cocos (fulgi uscati) cu o lingura de faina si cu praful de copt
Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Trebuie sa avem o spuma tare si sa nu se simta in ea zaharul netopit.
Adaugam nuca de cocos amestecata inainte si omogenizam . Turnam in tava si dam la cuptorul cald pentru 20-25 minute .
Timpul de coacere depinde de cuptor si de grosimea blatului, inainte sa il scoateti faceti testul cu scobitoarea .
Eu am folosit compot de mure pe care l-am pus intr-o strecuratoare la scurs . Daca folositi mure congelate atunci trebuie decongelate si mai trebuie sa faceti un sirop din apa+zahar + aroma cu care sa insiropati blatul.
Se pot folosi orice alte fructe .

Crema :
Intr-o oala punem amidonul , zaharul , semintele din pastaia de vanilie si adaugam lapte incet amestecand continu ca sa nu se faca gogoloase .
Punem pe foc mic si amestecam in crema pana se face ca si o budinca tare .
Lasam la racit sau putem raci rapid in apa rece .
Separat batem frisca tare .
Cand crema este rece o amestecam cu frisca.
P.S : crema mea a avut o culoare caramel pentru ca am folosit zahar nerafinat de trestie .

Asamblare:
Primul blat il taiem in jumate . Prima jumate o asezam pe un platou si insiropam cu o treime din sucul de la compot . Asezam peste blat 1/3 din crema , nivelam si asezam peste crema jumate din murele scurse.
Punem deasupra blatul cu nuca de cocos , insiropam , punem crema si restul murelor iar deasupra asezam jumatatea de blat ramasa , insiropam cu siropul si punem crema .
Nivelam si dam la frigider .
Decoram cand crema s-a intarit putin si servim rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt Blatul I:
  • -5 oua
  • -2 linguri apa rece
  • -5 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -10 gr praf de copt
  • -praf de sare
  • -1 lingurita extract vanilie
  • Blat II:
  • -3 oua
  • -3 linguri de zahar
  • -3 linguri de nuca de cocos
  • -1 lingura faina
  • -5 gr praf de copt
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -3 linguri amidon
  • -500 ml lapte
  • -1 pastaie vanilie
  • -4 linguri zahar
  • -200 ml frisca
  • Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie