autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 ouă, un vârf linguriţă sare, 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 7 linguri nucă măcinată, un plic praf de copt, , pentru crema de ciocolată cu ness:, 2 gălbenuşuri, 300 ml lapte, 2 linguri zahăr, 2 linguri (cu vârf) făină, 50 g unt, un plic ness, 50 g ciocolată cu lapte, 3 linguri frişcă lichidă, , pentru siropul de fructe avem nevoie de:, 300 ml apă, 200 ml vin alb sec, 2 linguri zahăr, 1 măr şi o pară, , pentru ornat avem nevoie de:, 200 ml frişcă lichidă, Cremă ganache albă din: 100 g ciocolată albă şi 150 ml frişcă lichidă, Miez de nucă rumenită, Zahăr colorat, 50 g ciocolată albă pentru decoraţiuni (inimioare şi litere)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi cremă ganache albă.



Mod de preparare:

Decoraţiuni:

Miejii de nucă se rumenesc 10 minute la cuptor, se lasă la răcit.

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie de copt inimioare, litere şi orice decoraţiuni mai doriţi. Se dau la frigider până la utilizare.

Miejii de nucă se dau prin ciocolată albă şi zahăr colorat.



Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se obţine o compozitie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.



Siropul:

Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul şi zahărul, iar când încep să se formeze bule, se scufundă fructele spălate şi tăiate felii. Se ţin fructele până se înmoaie, după care se scot şi se dau deoparte pe o farfurie. Se fierbe siropul în continuare cam 10 minute (până scade un pic). Se dă de pe foc şi se lasă la răcit.



Crema de ciocolată cu ness:

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă încet laptele cald, se omogenizează şi se pune înapoi crăticioara pe foc. Se fierbe până se îngroaşă. Dupa ce se dă de pe foc, se adaugă untul, ciocolata cu lapte şi nessul şi se amesteca bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă 3 linguri de frişcă lichidă şi se mai amestecă un minut cu mixerul.



Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.

Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă, se ornează tortul astfel încât să arate ca un coşuleţ.

Pentru crema ganache albă: se pune frişca lichidă într-o crăticioară pe foc mic, se încălzeşte atât cât să ne frigă la deget, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele, se amestecă bine şi se lasă la răcit cam 10 minute pe masă, apoi 10 minute la frigider. Se bate acum cu mixerul aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca. Cu această cremă se fac trandafirii de pe tort.

Se decorează cu miejii de nucă glazuraţi şi decoraţiunile de ciocolată.

Se dă la rece până la servire.



Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 20min



Poftă Bună!



Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/10/tort-cu-nuca-ness-si-ciocolata-alba.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, ness si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ganache de ciocolata

Tort ganache de ciocolata

pt blat: mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care

13 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu crema de ciocolata

Tarta cu crema de ciocolata

Pregatim aluatul in modul urmator: Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2017

    Va multumesc mult!

  • Fara foto

    Petrisor , 26 noiembrie 2017

    Frumos ornat, bun si gustos.Bravoo 10 cu felicitari.

  • Fara foto

    Alex , 21 noiembrie 2017

    Foarte bune, frumos ornat,felicitari.

    • Fara foto

      Agnes , 04 noiembrie 2017

      Este foarte frumos ornat,si foarte gustos, bravaaaa, draga mea, bravooo.

    • Fara foto

      Alexandra , 28 octombrie 2017

      Foarte bun,gustos si frumos ornat, 10 cu felicitari, bravooo.

    • Fara foto

      Claudia , 27 octombrie 2017

      Foarte bun, bunnnnnnnnnnnnnn.

    • Fara foto

      Cecilia , 24 octombrie 2017

      wauu, bun,bun si gustos.

    • Fara foto

      MONA , 23 octombrie 2017

      yam,yam, bun, foarte bun

    • Fara foto

      ELENA , 21 octombrie 2017

      Wauuu, un deliciu de tort, foarte bun, gustos, combinatia siropului de fructe este extraordinara, totul la superlativ, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă măcinată
  • un plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolată cu ness:
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri (cu vârf) făină
  • 50 g unt
  • un plic ness
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • pentru siropul de fructe avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri zahăr
  • 1 măr şi o pară
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă ganache albă din: 100 g ciocolată albă şi 150 ml frişcă lichidă
  • Miez de nucă rumenită
  • Zahăr colorat
  • 50 g ciocolată albă pentru decoraţiuni (inimioare şi litere)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Anca E. Voicu (Chef de cuisine)

Va multumesc mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu afine de padure si crema de iaurt