autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Tort cu piersici

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
Pentru pandispan:, 225g unt sau margarina Rama, 225g zahar, 1 plic zahar vanilat, 3 oua, 1 portocala,coaja rasa fin si sucul, 225g faina, 1 plic praf de copt, un praf de sare, Pentru crema:, 300g branza de vaci, 300g smantana, 200ml frisca lichida La Dorna(35-36%grasime), 75g zahar, 1 plic gelatina pudra, Pentru umplutura:, 8 piersici coapte,tari, 125g zahar, 300ml apa, baton de vanilie sau 1 plic zahar vanilat, Pentu finisat:, 1 plic de Tort-Gelee incolor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Blatul;
Se incalzeste cuptorul la 190gC.Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o forma rotunda de 20 cm.
Se amesteca untul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana ce se obtine o crema spumoasa.Se bat oualele si se amesteca in crema de unt impreuna cu 2 lunguri zeama de portocala si coaja rasa fin,se omogenizeaza bine,apoi se incorporeaza faina cu praful de copt.Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor pentru 45 de minute.Se scoate apoi si se lasa la racit.
Intr-o cratita se toarna 300ml apa si125g zahar impreuna cu batonul de vanilie si incalziti usor sa se topeasca zaharul,se adauga piersicile taiate in jumatate si fara samburi.Se lasa sa fiarba mocnit timp de 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca(siropul se pastreaza).Cu grija se curata piesicile de coaja.
Intr-un castron se pune branza de vaci si se amesteca cu 75g zahar pana devine o crema spumoasa,apoi se adauga smantana si se amesteca bine.Separat se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet,se adauga peste crema de branza.Se da la frigider pentru 10-15 minute.Separat se bate spuma frisca cu 2 linguri zahar si se incorporeaza usor in crema, de jos in sus.Se lasa la figider pentru 20 de minute.
Blatul se taie in 3 straturi si se stropeste usor cu o parte din sucul in care au fiert piersicile.(se pastreaza jumatate din suc)
Taiati piersicile in felii subtiri.Asezati felii de piersici pe 2 din straturi.Turnati cu o lingura peste piersici 1/3 din crema.Puneti cele 2 blaturi unul peste celalalt.Puneti ultimul blat si intindeti uniform restul de crema de jurimprejur.Aranjati feliile de piersici deasupra tortului.In siropul ramas se dizolva 1 plic de Tort-Gelee incolor (se prepara conform instructiunilor de pe pachet)si se toarna peste feucte.Se lasa la frigider pentru 2-4 ore.
Este foarte racoritor si bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu piersici si mascarpone

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de piersici

Tort de piersici

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba: Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu

14 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

    deosebit,super felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Retetele sunt deosebite si arata grozav de bine.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Cred ca este ft bun, ai niste retete super bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Super arata!!! Felicitari pentru claritate,corectitudine si prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 225g unt sau margarina Rama
  • 225g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 portocala,coaja rasa fin si sucul
  • 225g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 300g branza de vaci
  • 300g smantana
  • 200ml frisca lichida La Dorna(35-36%grasime)
  • 75g zahar
  • 1 plic gelatina pudra
  • Pentru umplutura:
  • 8 piersici coapte,tari
  • 125g zahar
  • 300ml apa
  • baton de vanilie sau 1 plic zahar vanilat
  • Pentu finisat:
  • 1 plic de Tort-Gelee incolor

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

deosebit,super felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu albusuri