autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
1 pachet mare de pişcoturi, 500 ml lapte, 5 gălbenuşuri, esenţă de vanilie, 300 g zahăr, 20 g gelatin, 2 linguri amidon alimentar, 1 cutie compot de ananas, 500 g frişcă lichidă, 350 g vişine coapte, pentru decor: frunze de mentă, bomboane ornament, frişcă bătută

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, esenţă de vanilie, amidonul, laptele şi se fierbe la foc mic amestecând cu grijă cu un tel că să nu se lipească şi să se afume. Când se îngroaşă se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin se adaugă gelatina. Când este foarte bine răcită crema (în frigider), se adaugă frişcă bătută spumă tare şi cubuleţe de ananas din compot. Pentru montajul tortului procedăm în felul următor: Într-o tavă cu fund detaşabil decorăm fundul vasului şi pereţii acestuia cu pişcoturi trecute o secundă prin compot de ananas. Turnăm apoi crema în tort şi deasupra aşezăm pe toată suprafaţa visinele spălate şi scurse bine. Se lasă la frigider minim 12 ore. Apoi îl scoatem din vas, îl aşezăm un platou şi îl decorăm cu frişcă, bomboane ornament şi frunze de mentă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Brigadeiro

Bomboane Brigadeiro

Bomboanele Brigadeiro sunt niște bomboane ciocolatoase, cu o consistență ușor lipicioasă, foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si ciocolata

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare de pişcoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • esenţă de vanilie
  • 300 g zahăr
  • 20 g gelatin
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 g frişcă lichidă
  • 350 g vişine coapte
  • pentru decor: frunze de mentă
  • bomboane ornament
  • frişcă bătută

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere