autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
1 pachet mare de pişcoturi, 500 ml lapte, 5 gălbenuşuri, esenţă de vanilie, 300 g zahăr, 20 g gelatin, 2 linguri amidon alimentar, 1 cutie compot de ananas, 500 g frişcă lichidă, 350 g vişine coapte, pentru decor: frunze de mentă, bomboane ornament, frişcă bătută

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, esenţă de vanilie, amidonul, laptele şi se fierbe la foc mic amestecând cu grijă cu un tel că să nu se lipească şi să se afume. Când se îngroaşă se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin se adaugă gelatina. Când este foarte bine răcită crema (în frigider), se adaugă frişcă bătută spumă tare şi cubuleţe de ananas din compot. Pentru montajul tortului procedăm în felul următor: Într-o tavă cu fund detaşabil decorăm fundul vasului şi pereţii acestuia cu pişcoturi trecute o secundă prin compot de ananas. Turnăm apoi crema în tort şi deasupra aşezăm pe toată suprafaţa visinele spălate şi scurse bine. Se lasă la frigider minim 12 ore. Apoi îl scoatem din vas, îl aşezăm un platou şi îl decorăm cu frişcă, bomboane ornament şi frunze de mentă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare de pişcoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • esenţă de vanilie
  • 300 g zahăr
  • 20 g gelatin
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 g frişcă lichidă
  • 350 g vişine coapte
  • pentru decor: frunze de mentă
  • bomboane ornament
  • frişcă bătută

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

68 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Inimioare de marțipan