autor:

» » Prajituri

Tort cu piscoturi

Autor: danutzii2 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutzii2 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
20 gr. Gelatina (gelatina se pune la inmuiat de seara), 5 oua, 1 cutie compot ananas,alte fructe, ½ l. lapte, 1 lingura faina, 300 gr. Zahar, 400-500 gr. Frisca, 300 gr. Piscoturi

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul.
Apoi laptele cu galbenusurile si zaharul se pun la fiert si se adauga o lingura faina, se amesteca pana se ingroasa se ia de pe foc si se pune gelatina, se lasa sa se raceasca si se amesteca din cand in cand. Gelatia se pune la inmuiat in jumatate cana lapte caldut.
Batem frisca si albusurile spuma,apoi se adauga crema rece .
Intr-o cratita se pune ciolofan umezit ,si piscoturile se scufunda pe o parte in sucul de ananas si se imbraca pereti cratitei cu piscoturi.
Se aseaza pe fundul cratiei fructe dupa forma dorita ,se toarne crema apoi fructe si tot asa. Apoi se pun piscoturi ,se pune la rece pana a 2 zi apoi se intoarce si se scoate printr-o miscare brusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

18 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piscoturi de sampanie

Tort cu piscoturi de sampanie

Se face crema cu lapte (eu am ales crema de lamaie), se pregateste siropul pt. inmuiat, se inmoaie

9 voturi    6 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 20 gr. Gelatina (gelatina se pune la inmuiat de seara)
  • 5 oua
  • 1 cutie compot ananas,alte fructe
  • ½ l. lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 gr. Zahar
  • 400-500 gr. Frisca
  • 300 gr. Piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de danutzii2
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia . O cana de zahar se caramelizeaza

4 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu piersici