autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu portocale

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Ingrediente
300-350g miez de portocale, 20ml ulei, 300g zahar, 150g faina, 1 plic de praf de copt, 4 oua

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga miezul de portocale care intre timp a fost mixat in robotul de bucatarie pana la omogenizarea acestora;
Miezul de portocala se adauga inamestecul de oua cu atentie amestecant de sus in jos,adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt;
Compozitia obtinuta se tuarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie,se introduce in cuptorul cald 170°C cam 20-25 minute ,facand proba cu cutitul,daca este necesar mai dati 5-10 minute;
Portocalele pot fi inlocuite cu mandarine,si acestea curatate de coaja,iar tortul poate fii servit alaturi de un gem de portocale,sau cu o glazura de ciocolata!
Este rapid ,bun si gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Simplu, rapid si gusto.Felicitari!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    O prajitura delicioasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Super delicios...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Rapid si gustos!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Trebuie sa fie delicios

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Mi se pare interesant, deocamdata l-am salvat si cat de curand am sa-l incerc, felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte bun. Cred ca are o aromaaaa!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Cred ca e foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300-350g miez de portocale
  • 20ml ulei
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Simplu, rapid si gusto.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)