autor:

naty

» » Prajituri

Tort cu suflet

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Ingrediente
Blat, 2 oua, 200 ml ulei, 100 gr iaurt, 50 gr cacao, 200 ml cafea, 400 gr faina, 1 praf de copt, , Crema, 600 gr iaurt, 15 gr gelatina, 150 gr frisca, 1 ceasca fructe de padure, 1 portocala, 250 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat

Se pun intr-o oala cafeaua, uleiul si cacao se da pe foc iar cand da in clocot se da deoparte, 250 gr de zahar se amesteca cu faina si apoi se aduga peste compozitia de mai sus se amesteca energic apoi se adauga iaurtul in care sa stins praful de copt si ouale pe rand. Se amesteca si se toarna intr-o tava rotunda de 20 cm diametru. Se coace 45 min.



Crema. Se amesteca iaurtul cu zaharul, intre timp se pune gelatina la hidratat cu 150 ml apa. Portocala se taie marunt. Fructele de padure se amesteca cu putin zahar si se dau un clocot asta daca sunt congelate apoi se paseaza cu furculita. Frisca se bate bine. Dupa ce s-a hidratat gelatina o topim pe baie de apa si o amestecam cu iartul dupa care cu frisca. Impartim crema in doua, intr-una pune fructele de padure.



Blatul racit se taie in doua felii egale. Se aseaza in forma detasabila primul blat, punem bucati de portocala apoi crema de fructe de padure, blat portocale si crema simpla de iaurt. Pastram o lingura de crema pe care o v-om colora cu colorant rosu si v-om orna tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu suflet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr cacao
  • 200 ml cafea
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 gr iaurt
  • 15 gr gelatina
  • 150 gr frisca
  • 1 ceasca fructe de padure
  • 1 portocala
  • 250 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi