autor:

naty

» » Prajituri

Tort cu suflet

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2015

Ingrediente
Blat, 2 oua, 200 ml ulei, 100 gr iaurt, 50 gr cacao, 200 ml cafea, 400 gr faina, 1 praf de copt, , Crema, 600 gr iaurt, 15 gr gelatina, 150 gr frisca, 1 ceasca fructe de padure, 1 portocala, 250 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat

Se pun intr-o oala cafeaua, uleiul si cacao se da pe foc iar cand da in clocot se da deoparte, 250 gr de zahar se amesteca cu faina si apoi se aduga peste compozitia de mai sus se amesteca energic apoi se adauga iaurtul in care sa stins praful de copt si ouale pe rand. Se amesteca si se toarna intr-o tava rotunda de 20 cm diametru. Se coace 45 min.



Crema. Se amesteca iaurtul cu zaharul, intre timp se pune gelatina la hidratat cu 150 ml apa. Portocala se taie marunt. Fructele de padure se amesteca cu putin zahar si se dau un clocot asta daca sunt congelate apoi se paseaza cu furculita. Frisca se bate bine. Dupa ce s-a hidratat gelatina o topim pe baie de apa si o amestecam cu iartul dupa care cu frisca. Impartim crema in doua, intr-una pune fructele de padure.



Blatul racit se taie in doua felii egale. Se aseaza in forma detasabila primul blat, punem bucati de portocala apoi crema de fructe de padure, blat portocale si crema simpla de iaurt. Pastram o lingura de crema pe care o v-om colora cu colorant rosu si v-om orna tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu suflet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si

6 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Negresa cu ness si cocos

Negresa cu ness si cocos

Facem o crema fina din untul moale la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale amestecand

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr cacao
  • 200 ml cafea
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 gr iaurt
  • 15 gr gelatina
  • 150 gr frisca
  • 1 ceasca fructe de padure
  • 1 portocala
  • 250 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise