se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zahar. galbenusurile se amesteca cu uleiul se amesteca albusurie+galbenusurile,adaugam faina, se amesteca cu lingura de lemn,se pun si esentele si cacao...se tapezeaza o forma de tort se coace la foc potrivit cca 30-35 de min.se taie in 3 blaturi egale. se face un sirop din 25 gr unt, 2 lingurite cacao sau nesquik, 50 ml apa, zahar dupa gust se fierbe si se lasa sa se raceasca 2 plicuri crema pentru prajituri de ciocolata de la dr oetker. dupa ce s-au racit si blatul si siropul se aseaza astfel... un blat, se insiropeaza, se pune crema, blat...se insiropeaza...iar crema si ultimul blat, se insiropeaza. peste ultimul blat se pune glazura de ciocolata 100 gr ,2 linguri de unt,2 linguri de lapte,1 lingura rom se topescse se toarna deasupra se orneaza cu frisca, se pun bomboane trufe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii