Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema 1:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce)
  • 2 lingurite unt
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite unt
  • Crema de fructe:
  • 300 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru insiropat: 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate)
  • Pentru ornat: visine si forme de ciocolata

Mod de preparare

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.

Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.

Crema 2: se face identic cu crema 1

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei

Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.

Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand pana devin spumoase. Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.

Asamblare:

- asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior

- ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe

- peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)

- peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata

- urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.

- ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro.

(sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)

- ornam cu visine si ciocolata.

Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.

Din acest tort se pot taia aprox 8-10 felii. Chiar daca are diametrul mic e destul de inalt si are o cantitate destul de mare de crema incat sa te saturi dintr-o felie nu foarte mare.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor