autor:

Timea

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2014

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de cutit sare, Crema 1:, 120 gr ciocolata alba, 100 ml frisca lichida neindulcita, 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce), 2 lingurite unt, Crema 2:, 100 gr ciocolata de lapte, 100 ml frisca lichida neindulcita, 2 linguri zahar, 2 lingurite unt, Crema de fructe:, 300 gr visine (cantarite cu samburi), 2 linguri zahar, 2 lingurite amidon, Pentru insiropat: 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate), Pentru ornat: visine si forme de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.
Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.
Crema 2: se face identic cu crema 1
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei
Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.
Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand pana devin spumoase. Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.
Asamblare:
- asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior
- ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe
- peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)
- peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata
- urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.
- ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro.
(sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)
- ornam cu visine si ciocolata.
Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.
Din acest tort se pot taia aprox 8-10 felii. Chiar daca are diametrul mic e destul de inalt si are o cantitate destul de mare de crema incat sa te saturi dintr-o felie nu foarte mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Din impletirea oualor, uleiului, fainii si zaharului se naste pufosenia blatului nostru. Intre straturile

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua,

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema 1:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce)
  • 2 lingurite unt
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite unt
  • Crema de fructe:
  • 300 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru insiropat: 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate)
  • Pentru ornat: visine si forme de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu fructe