Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.
Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.
Crema 2: se face identic cu crema 1
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei
Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.
Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand pana devin spumoase. Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.
Asamblare:
- asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior
- ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe
- peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)
- peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata
- urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.
- ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro.
(sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)
- ornam cu visine si ciocolata.
Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.
Din acest tort se pot taia aprox 8-10 felii. Chiar daca are diametrul mic e destul de inalt si are o cantitate destul de mare de crema incat sa te saturi dintr-o felie nu foarte mare.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii