autor:

» » Prajituri

Tort de bezea

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
100 g cacao, 3 pachete de unt, 925 g zahar, 11 oua, 275 ml apa, 250g nuca pisata cu sucitorul

Dificultate: Ridicata Timp: 8h

2 voturi

Mod de preparare

Bezeaua: se bat albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie 800 g zahar. din aceasta spuma se coc pe hartie de copt aproximativ 10 foi, la 100oC timp de 30-40 de minute fiecare foaie.
Crema: Se freaca bine untul, pana cand iese toata apa din el. Intr-un vas se fierb 125 g zahar cu 275 ml apa si cacao pana cand se obtine o pasta de consistenta smantanii. Se da la rece. Dupa ce s-a racit, aceasta pasta se adauga putin cate putin peste untul batut spuma si se amesteca bine. Se adauga pe rand 7 galbenusuri. Fiecare foaie de bezea este unsa cu crema. Foaia de deasupra se unge tot cu crema, la fel si marginile. Se presara nuca pisata. Se da la rece 12 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de bezea

Tort de bezea

Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Pt prima crema: Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia

4 voturi    6 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

8h

2 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 3 pachete de unt
  • 925 g zahar
  • 11 oua
  • 275 ml apa
  • 250g nuca pisata cu sucitorul

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

6 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cirese si branza de vaci