autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort de bezea

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
100 g cacao, 3 pachete de unt, 925 g zahar, 11 oua, 275 ml apa, 250g nuca pisata cu sucitorul

Dificultate: Ridicata Timp: 8h

2 voturi

Mod de preparare

Bezeaua: se bat albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie 800 g zahar. din aceasta spuma se coc pe hartie de copt aproximativ 10 foi, la 100oC timp de 30-40 de minute fiecare foaie.
Crema: Se freaca bine untul, pana cand iese toata apa din el. Intr-un vas se fierb 125 g zahar cu 275 ml apa si cacao pana cand se obtine o pasta de consistenta smantanii. Se da la rece. Dupa ce s-a racit, aceasta pasta se adauga putin cate putin peste untul batut spuma si se amesteca bine. Se adauga pe rand 7 galbenusuri. Fiecare foaie de bezea este unsa cu crema. Foaia de deasupra se unge tot cu crema, la fel si marginile. Se presara nuca pisata. Se da la rece 12 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tort de bezea cu crema de lamaie

tort de bezea cu crema de lamaie

se coc 3 foi de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la racit iar dupa se alterneaza

22 voturi    8 comentarii
2h
Torturi
Tort de bezea

Tort de bezea

Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

8h

2 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 3 pachete de unt
  • 925 g zahar
  • 11 oua
  • 275 ml apa
  • 250g nuca pisata cu sucitorul

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

6 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mure si crema de branza