autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de biscuiti

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
4 oua, 6 linguri de zahar, 1 pachet de unt, cacao, 3 pachete biscuiti

Dificultate: Medie Timp: 1h

95 voturi

Mod de preparare

Se face crema din 4 oua cu 6 linguri de zahar pe aburi se pun si se invarte mereu pana capata consistenta si se vede fundul oalei, se lasa la racit si apoi se freaca un pachet de unt sau margarina bunica cu crema in care in prealabil s-a pus cacao, eu am pus nes dizolvat in putina cafea, cafea pe care am pregatit-o pentru insiropat biscuitii, apoi se aseaza biscuitii pe tava, depinde ce fel de tavi aveti, la mine intrau 2 randuri de cate 6 biscuiti si in inaltime cat va tine crema, am pus cam 6 straturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort de biscuiti trigon

Tort de biscuiti trigon

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml

5 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii

  • Heleonor , 31 ianuarie 2017

    Arata bine tortu

  • Ioana Ramona Cornea , 11 septembrie 2015

    ouale intregi se bat pe abur?sau doar galbenusurile?

  • Mikisor Skumpika , 30 mai 2013

    mie crema de la tortul see you biscuiti mia iesit lichida de ce?

    • sonia dumbrava

      sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      am si eu o intrebare..de ce ai pus biscuitii cu fata in jos/?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Intotdeauna gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Desigur delicios!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Rapid si bun .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Simplu,rapid si foarte delicios..

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      o reteta rapida si delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Se vede frumos.

    • catalina , 10 martie 2010

      Pai cum "pe aburi"dai o explicatie.Cum faci tu crema din oua intregi?

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Tortul asta il faceam duminica cind aveam chef de ceva dulce si nu aveam alte optiuni (pe vremea raposatului ) cum nu prea erau multe ingrediente in comert se inventau dulciuri cu ce aveai prin casa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata binisor,reteta pare buna ii lipseste putin ornament,finisaj etc!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Fac si eu tort de biscuiti. Il fac cu totul altfel. Nici asta n-ar fi rau daca ar fi un pic aranjat, ornat!

    • luciu ioana , 12 octombrie 2009

      Arata DESTUL de bine . Dar...

    • violeta , 16 septembrie 2009

      Si eu fac acest tort, e super bun si este foarte simplu de facut, eu biscuitii ii inmoi in lapte deoarece mananca si fetita si nu ii pot inmuia in cafea.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Cred ca o sa incerc reteta ta, pare simpla si interesanta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Cred ca sunt un deliciu,felicitari.

    • geanina , 08 august 2009

      Am si eu reteta. 1kg. biscuiti simpli, 3 pachete de unt, 1,500ml lapte fiert, cacao pentu culoare, iesenta de rom, zahar pudura dupa gust.Se face crema din zahar, unt,cacao si rom; biscuitii se rup in patru intr-un lighean si se oparesc cu laptele clocotit;acoperiti ligheanul cu un prosop pana se racesc biscuitii, apoi amestecati cu crema .Am sa incerc si reteta ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Merita de retinut pentru un desert rapid si gustos.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Aceasta reteta se poate finaliza (pt. Incepatori)numai daca o completezi cu explicatiile d-nei Maria Vekas.

    • marinela , 15 mai 2009

      E buna reteta, mereu o fac.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta. Pare interesanta si simpla in acelasi timp...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Mai si deduci.

    • dana , 31 martie 2009

      Eu nu inteleg reteta. Cand am ajuns la se freaca bunica cu crema m-am blocat... As incerca reteta dar din pacate autoarea retetei nu foloseste propozitii s-au macar semne de punctuatie... Pacat!

    • marita28 (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Voi incerca si aceasta reteta!

    • andrea plescan , 23 decembrie 2008

      Iti mai mult de o 1 ora si nu este foarte gustos, incercati cu o crema de vanilie.

    • ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Pana acum nu am facut tort cu biscuiti, dar cred ca o sa incerc si aceasta reteta.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 19 iunie 2008

      Nepotelului meu ii place mult tortul de biscuiti,dar eu il pregatesc altfel:captusesc o forma de chec cu folie de aluminiu.Intre timp,fierb o budinca de vanilie si una de ciocolata (sau fructe)potrivit instructiunilor de pe plic.In forma de chec captusita cu folie pun crema , apoi aranjez biscuiti ,inmuiati in prealabil in sirop (apa cu zahar),din nou crema , biscuiti ,crema ,pana la epuizarea ingredientelor.Deasupra,trebuie sa fie biscuiti.Acopar forma cu folie si las in frigider cca.2 ore.La servire, rastorn tortul din forma si il ornez cu frisca batuta .Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

95 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt
  • cacao
  • 3 pachete biscuiti

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza

Heleonor

Arata bine tortu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais