autor:

Timea

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
400 gr biscuiti, 100 gr nuca macinata, 3 linguri cacao, 200 ml lapte, 100 gr unt (82% grasime), 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr), 50 gr ciocolata topita, 1 sticluta esenta de rom, Jeleu de fructe, 100 gr mure, 100 gr afine, 3 linguri zahar, 3 lingurite amidon

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
- cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort white&black

Tort white&black

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava

19 voturi    14 comentarii
30 min
Torturi
Coconut Cheesecake

Coconut Cheesecake

Pentru crusta, incalzeste cuptorul la 200°C.Unge cu unt o tava rotunda de 20 cm diametru. Intr-un

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mimi Mohorea , 11 octombrie 2014

    este f bun si simplu ornat sau imbracat in nuca macinata, alune macinate,sos de ciocolata sau mai simplu pudrat cu zahar pudra

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 10 octombrie 2014

    Faina!!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2014

    o voi incerca-dar n-am fructe de padure proaspete se poate inghetate?

    • Fara foto

      Istrimschi Nic , 10 mai 2014

      Nu m-as mira sa fie buna! Incercati!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti
  • 100 gr nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt (82% grasime)
  • 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
  • 50 gr ciocolata topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Jeleu de fructe
  • 100 gr mure
  • 100 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

o voi incerca-dar n-am fructe de padure proaspete se poate inghetate?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cappuccino