Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti
  • 100 gr nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt (82% grasime)
  • 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
  • 50 gr ciocolata topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Jeleu de fructe
  • 100 gr mure
  • 100 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon

Mod de preparare

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.

Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.

Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.

Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Pregatim jeleul de fructe:

- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde

- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi

- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul

- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou

- cand se ingroasa luam de pe foc

Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise