autor:

gicuta

» » Retete de post

Tort de biscuiti

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2015

Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:, , 1kg biscuiti de post, , 200g ciocolata de post, , 150 g zahar, , un pachet margarina, , 50 g cacao, , 400 ml lapte de soia, , esenta de rom, , , , Pentru crema:, , 1 plic Creme Ole de vanilie, , 300 ml frisca vegetala, , 100 ml lapte de soia, , , , Pentru glazura:, , 100 g ciocolata de post, , 50 g margarina, , 50 ml frisca vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat de biscuiti:



Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite.Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta se toarna peste ciocolata topita si dam cateva clocote. Se omogenizeaza si se ia de pe foc. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom. Sosul astfel obtinut se pune peste biscuiti si se amesteca. Se mai lasa cateva minute pana compozitia se imbiba si se aseaza intr-un vas rotund in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Se niveleaza, se strange folia si se apasa bine. Se lasa la rece 1 -2 ore dupa care rasturnam pe un platou.



Crema:



Se pun intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.



Glazura:



Se topeste ciocolata intr-un vas la foc mic cu frisca si margarina. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tort din biscuiti si fructe

Tort din biscuiti si fructe

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu

21 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

pregatiti crema dupa instructiunile de pe plic(500ml lapte,6 linguri zahar si cele 2 plicuri de crema),apoi

18 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 1kg biscuiti de post
  • 200g ciocolata de post
  • 150 g zahar
  • un pachet margarina
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca vegetala
  • 100 ml lapte de soia
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata de post
  • 50 g margarina
  • 50 ml frisca vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Mancarica de vinete