Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Ingrediente

  • Pentru crusta
  • • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 225 gr biscuiti simpli cu cacao, sfaramitati
  • Pentru umplutura
  • • 225 gr ciocolata amaruie, topita
  • • 500 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • • 100 gr zahar brun
  • • 4 oua
  • • 300 ml smantana grasa
  • • 50 ml cappuccino
  • Pentru topping
  • • 200 ml smantana grasa
  • • 50 ml cappuccino
  • • cacao, pentru pudrat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.

2. Se amesteca untul/margarina cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.

3. Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata, smantana si 50 ml cappuccino.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se da prajitura la copt 1h 10 minute – 1h 15 minute, pana se va intari putin (suprafata va trebui sa fie lucioasa, iar umplutura va fi putin moale dar se va intari odata ce se va raci).Se trece cu un cutit in jurul marginilor tortului, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider cel putin 3 ore.

4. Se scoate tortul din tava.Pentru topping, se amesteca smantana cu cappuccino, apoi se intinde acest amestec peste suprafata tortului.Se pudreaza tortul cu putina cacao si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Cotlet de vitel cu piure de mazare

Cotlet de vitel cu piure de mazare

Amestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.

Cotlet de vitel cu piure de mazare
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

O prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor