autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TORT DE BRANZA SI ZMEURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Pentru piscot:, 3 oua,, 60gr. zahar, , 50gr. ciocolata,, 60gr. faina,, 1 lingura de unt, Pentru umplutura de branza:, 300gr. branza dulce de vaca,, 70gr. zahar praf, , 3 galbenusuri,, 40gr. stafide, , 10gr. gelatina,, coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,, 1 praf de vanilie, , 3dl. frisca, Pentru crema de zmeura:, 60gr. zmeura,, 30gr. zahar praf,, suc de lamaie,, 10gr. gelatina, , 1,5dl. frisca, Pentru ornat:, boabe de zmeura, sirop de zmeura, gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se pregateste piscotul:se bat albusurile spuma.Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mixam pana obtinem o crema groasa.Adaugam faina, ciocolata rasa, apoi usor incorporam albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, care a fost unsa cu unt si se coace piscotul timp de 1/2 ora la 160-180 grade C.
2.Pentru umplutura de branza, se pune gelatina in putina apa, se incalzeste pe foc mic;se bate frisca;branza dulce se trece prin sita, se amesteca cu zaharul praf, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie, cu praful de vanilie si stafidele(pe care le-am tinut ,in prealabil , in apa calduta)Se incorporeaza frisca batuta si , mai la urma, incorporam gelatina dizolvata.
3.Se prepara crema de zmeura:se bate bine frisca, se adauga zmeura , zaharul praf si cateva picaturi de suc de lamaiesi, la sfarsit, gelatina dizolvata.Peste blatul de piscot se aseaza crema de branza, apoi crema de zmeura.Peste crema de zmeura, pe toata suprafata tortului, asezam boabe de zmeura , iar peste acestea suc de zmeura amestecat cu gelatina colorata, pe care le-am dizolvat impreuna pe foc mic.Ornam cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE BRANZA SI ZMEURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi
Mini tarte cu fructe (pere)

Mini tarte cu fructe (pere)

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati

7 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 3 oua,
  • 60gr. zahar
  • 50gr. ciocolata,
  • 60gr. faina,
  • 1 lingura de unt
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300gr. branza dulce de vaca,
  • 70gr. zahar praf
  • 3 galbenusuri,
  • 40gr. stafide
  • 10gr. gelatina,
  • coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,
  • 1 praf de vanilie
  • 3dl. frisca
  • Pentru crema de zmeura:
  • 60gr. zmeura,
  • 30gr. zahar praf,
  • suc de lamaie,
  • 10gr. gelatina
  • 1,5dl. frisca
  • Pentru ornat:
  • boabe de zmeura
  • sirop de zmeura
  • gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu