autor:

Delicii Sanatoase

» » , , , Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene, Torturi

Tort de caramel cu ciocolata

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, , 60 gr nuca, 70 gr seminte de floarea soarelui, 130 gr prune uscate, 2 Lg cacao, 1 vf cutit pudra de cardamom, 2 Lg unt de cacao topit, , Crema de caramel:, , 1 cana curmale fara samburi, 3/4 cana caise uscate, 2 Lg pudra de maca, 3 Lg unt de nuca, 4 Lg unt de cacao topit, , Crema de ciocolata:, , 250 gr caju, 150 ml apa, 6 Lg cacao, 200 gr miere (sau dupa gust), 6 Lg unt de cacao topit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta s-a lasat cam mult asteptata.

Este tortul meu preferat, pentru ca imi place ciocolata si pentru ca am reusit sa obtin o consistenta tare potrivita.

Am folosit o tava de tort mica, de 16 cm, din care am taiat 6 felii destul de mari.



Preparare blat:

Nuca si semintele de floarea soarelui se lasa peste noapte la hidratat in apa. Se poate si fara acest pas.

Apoi se pun in robotul cu lama S impreuna cu cacaoa si se macina pana se maruntesc cat de mult vrem (mai fin sau cu bucati mai mari ca sa fie crocant).



Se adauga prunele uscate si untul de cacao topit si se proceseaza pana compozitia este bine legata. Daca se leaga mai greu, putem adauga 1-2 linguri de apa. Se preseaza uniform in forma de tort.



Crema de caramel:

Curmalele si caisele se lasa la inmuiat in apa peste noapte. Se scurge apa si se pun in robot impreuna cu restul ingredientelor. Se proceseaza pana obtinem o pasta consistenta, pe care o punem peste blat. Este mai lipicioasa, dar cu ajutorul unei spatule sau linguri, se va intinde usor.

Untul de nuci se poate face acasa. Puneti in robot o cana cu nuci nehidratate si procesati pana incepe sa se elibereze uleiul si sa se transforme in unt. Puteti si sa puneti nucile pentru 3-4 minute in cuptorul preincalzit si apoi sa le procesati.



Crema de ciocolata:

Lasam caju-ul la hidratat pentru aprox. 4 ore. Il punem apoi in blender cu apa si macinam pana obtinem o crema. Chiar daca este mai groasa si inca au ramas bucati de caju, nu mai adaugam apa. Adaugam mierea si untul de cacao topit, care vor ajuta la procesare, dupa care punem si cacao. Totul trebuie sa fie bine omogenizat. Gustati ca sa ajustati dupa preferinte. Crema obtinuta se toarna peste crema de caramel.

Tortul se pune in congelator pentru aproximativ 4-5 ore. Secretul este sa nu inghete, ci doar sa se intareasca si sa poata fi scos usor din forma.Ulterior poate fi pastrat in frigider.

Eu am pus pe deasupra gem de macese facut in casa, insa puteti pune topping de fructe.

Este perfect la gust si arome ( cel putin pentru gusturile mele), dar si satios, asa ca taiati felii mici din el.

Astept sa imi spui tie cum ti-a placut!



Cu drag,

Valentina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iris Irisa , 10 martie 2014

    bunnnnnnnnnnnnn!

  • Fara foto

    Antoanela Chiselev , 02 martie 2014

    mmm

  • Fara foto

    Marioara Popa , 01 martie 2014

    Multumesc!

    • Fara foto

      Delicii Sanatoase , 01 martie 2014

      Untul de cacao sa foloseste in prepararea dulciurilor fara foc, pentru a intari cremele, pentru a face ciocolata. Se gaseste in magazinele naturiste, insa la cantitati mici si este destul de scump. Eu il comand de aici http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/search&keyword=unt%20cacao. Insa acesta, poate fi inlocuit si cu ulei de cocos presat la rece, care se gaseste in magazinele naturiste. Si acesta intareste crema, dar nu atat de bine precum untul de cacao. Pe langa faptul ca se foloseste la prajituri, eu il folosesc pe post de crema de fata, masca pentru par. Miroase delicios. :) La pudra de maca puteti renunta, insa da o aroma buna cremei de caramel. Si are multe beneficii http://retetecugust.com/2011/11/01/maca-afrodisiacul-anzilor/. Sper ca este de ajutor informatia. O primavara plina de armonie :)

    • Fara foto

      Sorina Stoicescu , 01 martie 2014

      Dumitru Simona-Luci E pacat ,pentru ca arata foarteee bine!!Dar trebuie sa stim cu ce inlocuim sa nu stricam :)

    • Fara foto

      Dumitru Simona-Luci , 01 martie 2014

      de acord ! transformam reteta !

    • Fara foto

      Sorina Stoicescu , 01 martie 2014

      Arata foarte bine,dar credca ar trebui sa spui si cu cese pot inlocui unele ingrediente...Cum e untul de cacao,praful de maca..Eu credca se pot inlocui cu ceva, dar numai cine l-a facut poate spune cu ce anume.Repet: arata foarte bine si pare foarte simplu chiar daca are multe ingrediente.Si oricum credca nu as cumpara untul decacao doar pt 2 linguri sau praful de maca...SUNT PRODUSE DE CARE NICI NU AM AUZIT.chiar m-am uitat pe internet si de untul de cacao nu scrie altceva decat ca e produs cosmetic...Am facut multe din retetele voastre ,dar asta chair pune capac.O seara buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 60 gr nuca
  • 70 gr seminte de floarea soarelui
  • 130 gr prune uscate
  • 2 Lg cacao
  • 1 vf cutit pudra de cardamom
  • 2 Lg unt de cacao topit
  • Crema de caramel:
  • 1 cana curmale fara samburi
  • 3/4 cana caise uscate
  • 2 Lg pudra de maca
  • 3 Lg unt de nuca
  • 4 Lg unt de cacao topit
  • Crema de ciocolata:
  • 250 gr caju
  • 150 ml apa
  • 6 Lg cacao
  • 200 gr miere (sau dupa gust)
  • 6 Lg unt de cacao topit

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

7 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici si crema de lapte