Dintr-un ou, apa minerala, sare si faiana o compozitie un pic mai groasa din care se fac cca 5-6 clatite putin mai mari decat vasul in care vom pregati "tortul" ( daca faceti in tava de chec cand turnati compozitia in tigaie puneti doar o felie lunga si nu invartiti tigaia ca sa nu iasa crotunda ).
Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi peste ea se pune carnea si condimentele (delicat, piper, marar). Se acopera cu putina apa si se amesteca. Se acopera si se lasa pe foc cca 25 min, amestecand din cand in cand. Se adauga o o canita mica de suc de rosii si se mai lasa cca 5 min amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand e racita se pune oul si se mesteca bine.
Se ia forma in care se va face "tortul" si se unge cu unt sau putin ulei. Apoi se vor pune straturi succesive o clatita, un strat de compozitie din carne, iar o clatita, iar compozitie (primul si ultimul strat va fi de caltita.
Se unge la sfarsit ultima clatita cu putin unt si galgenus de ou si se introduce in cuptor.
In cca 20 min tortul e gata. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii