autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tort de carne

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
2 oua + un galbenus, 1 cana de apa minerala, condimente (delicat, piper, marar), 400 g de carne tocata amestec vita cu porc, 1 ceapa mica, 1 legatura de marar, faina, un cub de unt (sau ulei sau margarina)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dintr-un ou, apa minerala, sare si faiana o compozitie un pic mai groasa din care se fac cca 5-6 clatite putin mai mari decat vasul in care vom pregati "tortul" ( daca faceti in tava de chec cand turnati compozitia in tigaie puneti doar o felie lunga si nu invartiti tigaia ca sa nu iasa crotunda ).

Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi peste ea se pune carnea si condimentele (delicat, piper, marar). Se acopera cu putina apa si se amesteca. Se acopera si se lasa pe foc cca 25 min, amestecand din cand in cand. Se adauga o o canita mica de suc de rosii si se mai lasa cca 5 min amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand e racita se pune oul si se mesteca bine.

Se ia forma in care se va face "tortul" si se unge cu unt sau putin ulei. Apoi se vor pune straturi succesive o clatita, un strat de compozitie din carne, iar o clatita, iar compozitie (primul si ultimul strat va fi de caltita.

Se unge la sfarsit ultima clatita cu putin unt si galgenus de ou si se introduce in cuptor.

In cca 20 min tortul e gata. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou.

Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tort de carne tocata si dovlecei

Tort de carne tocata si dovlecei

Mai intai prajim feliutele de dovlecel si le punem deoparte. Calim ceapa, adaugam carnea, apoi

39 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Placinta de pui (kotopita)

Placinta de pui (kotopita)

Fierbeti puiul curatat cu ceapa,foaia de dafin si sarea;lasati-l sa se raceasca,eliminati pielea,dezosati-l

6 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Cred ca e foarte bun. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua + un galbenus
  • 1 cana de apa minerala
  • condimente (delicat
  • piper
  • marar)
  • 400 g de carne tocata amestec vita cu porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura de marar
  • faina
  • un cub de unt (sau ulei sau margarina)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv