autor:

LALY

» » Prajituri

Tort de ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, -5 oua, -5 linguri faina, -5 linguri zahar, -5 linguri ulei, -un praf de copt, , Crema ganache de ciocolata:, , -500 gr ciocolata amaruie, -500 ml frisca, , Sirop:, -300 ml apa, -200 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare


Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga si praful de copt.Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt sau am uns-o cu margarina si tapetata cu faina, se raceste apoi se taie blatul in trei.



Se pune frisca cu ciocolata sa se topeasca la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.Cand s-a topit se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore sau pana a doua zi (cine are rabdare si pentru un aspect cat mai estetic).Dupa ce s-a racit crema se bate cu mixerul pana devine o crema densa.

Se pune apa la fiert apa cu zaharul pana se topeste acesta si devine un sirop .Se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca si se insiropeaza blaturile cu el.



Asamblare: se pune un blat insiropat, crema, blat insiropat, crema, blat si crema. Se orneaza cu decoruri din ciocolata si crema ramasa, sau dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu ciocolata  si visine

Tort cu ciocolata si visine

Separam ouale, mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei

6 voturi    0 comentarii
5h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Arata asa de bine incit am salvat reteta.Felicitarile mele.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri ulei
  • -un praf de copt
  • Crema ganache de ciocolata:
  • -500 gr ciocolata amaruie
  • -500 ml frisca
  • Sirop:
  • -300 ml apa
  • -200 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Arata asa de bine incit am salvat reteta.Felicitarile mele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu iaurt si piersici