autor:

LALY

» » Prajituri

Tort de ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, -5 oua, -5 linguri faina, -5 linguri zahar, -5 linguri ulei, -un praf de copt, , Crema ganache de ciocolata:, , -500 gr ciocolata amaruie, -500 ml frisca, , Sirop:, -300 ml apa, -200 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare


Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga si praful de copt.Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt sau am uns-o cu margarina si tapetata cu faina, se raceste apoi se taie blatul in trei.



Se pune frisca cu ciocolata sa se topeasca la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.Cand s-a topit se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore sau pana a doua zi (cine are rabdare si pentru un aspect cat mai estetic).Dupa ce s-a racit crema se bate cu mixerul pana devine o crema densa.

Se pune apa la fiert apa cu zaharul pana se topeste acesta si devine un sirop .Se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca si se insiropeaza blaturile cu el.



Asamblare: se pune un blat insiropat, crema, blat insiropat, crema, blat si crema. Se orneaza cu decoruri din ciocolata si crema ramasa, sau dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Arata asa de bine incit am salvat reteta.Felicitarile mele.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri ulei
  • -un praf de copt
  • Crema ganache de ciocolata:
  • -500 gr ciocolata amaruie
  • -500 ml frisca
  • Sirop:
  • -300 ml apa
  • -200 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Arata asa de bine incit am salvat reteta.Felicitarile mele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Placinta cu rubarba Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lapte condensat Chec cu lapte condensat

Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar la sfarsit adaug treptat faina; mixez

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Alba -ca-Zapada"
Cookie Settings