autor:

Timea

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
Blat:, 4 oua mari, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, 3 linguri cacao, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, Sirop:, 150 ml apa, 2 lingurite zahar pudra, 2 lingurite esenta de vanilie, Crema:, 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl), 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao, 6 linguri zahar, Pentru ornat:, 200 ml frisca lichida indulcita, 70 gr ciocolata, floricele din napolitana

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul din forma si lasam sa se raceasca complet.
Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.
Asamblare:
– taiem blatul, racit complet, in doua
– asezam prima foaie de blat pe o farfurie si insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop
– crema o scoatem din frigider si o mixam pana devine spumoasa
– ungem foaia de blat cu crema pastrand insa 3 linguri din crema pentru ornat
– asezam cea de a doua foaie de blat si o insiropam cu siropul ramas
– intr-un bol mixam frisca lichida si cand s-a intarit suficient, adaugam si crema de ciocolata pastrata si mixam usor pana la omogenizare
– imbracam tortul cu frisca ciocolatoasa si deasupra facem cativa trandafiri
– aprox 70 gr de ciocolata cu lapte taiem bucatele si punem atat deasupra cat si de jur imprejur (puteti alege insa orice alt model de a orna tortul)
Dam tortul la frigider minim 3-4 ore inainte de servire (ideal e sa stea o noapte in frigider)

Pentru a taia usor tortul, treceti lama cutitului pe sub jet de apa calda inainte de fiecare feliere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/ Video

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • 6 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 70 gr ciocolata
  • floricele din napolitana

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe