Tort de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • 6 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 70 gr ciocolata
  • floricele din napolitana

Mod de preparare

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul din forma si lasam sa se raceasca complet.

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.

Asamblare:

– taiem blatul, racit complet, in doua

– asezam prima foaie de blat pe o farfurie si insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop

– crema o scoatem din frigider si o mixam pana devine spumoasa

– ungem foaia de blat cu crema pastrand insa 3 linguri din crema pentru ornat

– asezam cea de a doua foaie de blat si o insiropam cu siropul ramas

– intr-un bol mixam frisca lichida si cand s-a intarit suficient, adaugam si crema de ciocolata pastrata si mixam usor pana la omogenizare

– imbracam tortul cu frisca ciocolatoasa si deasupra facem cativa trandafiri

– aprox 70 gr de ciocolata cu lapte taiem bucatele si punem atat deasupra cat si de jur imprejur (puteti alege insa orice alt model de a orna tortul)

Dam tortul la frigider minim 3-4 ore inainte de servire (ideal e sa stea o noapte in frigider)

Pentru a taia usor tortul, treceti lama cutitului pe sub jet de apa calda inainte de fiecare feliere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor