autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tort de ciocolata amara

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
-unt-100g, -zahar-100g, -oua-5, -faina-20g, -cacao-12g, -1 lingura lapte-, -300g ciocolata, -un varf cutit sare-

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.

Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa. La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu visina

Fursecuri cu visina

1. Intr-un vas mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul si mixati bine pana devine o crema

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bautura cu lapte si ovaz

Bautura cu lapte si ovaz

In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat,

0 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Secretul acestei prajituri este timpul coacerii: nu depasiti o jumatate de ora, trebuie sa ramina moale in interior, este ft gustoasa si deosebit de fina!!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e buna prajitura!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

    Da ce bine arata!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

    Pt ca este un tort care se poate taia romburi, eu l-am preparat in cantitate dubla pt o petecere, pt mine un tort poate arata in modul acesta!! Sau poate fi preparat intr-o tava rotunda!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Vera, de ce i-ai spus tort?

    • Fara foto

      mihaela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Ii mortal de buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Nu uitati ca aceasta prajitura se coace o jumatate de ora 160°C trebuie sa ramana umeda in interior deci nu o coacetui mai mult,si pudrati cu zahar!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • -unt-100g
  • -zahar-100g
  • -oua-5
  • -faina-20g
  • -cacao-12g
  • -1 lingura lapte-
  • -300g ciocolata
  • -un varf cutit sare-

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Crema catalana

Crema catalana

Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura

19 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e buna prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu cacao si nuca