autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tort de ciocolata amara

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
-unt-100g, -zahar-100g, -oua-5, -faina-20g, -cacao-12g, -1 lingura lapte-, -300g ciocolata, -un varf cutit sare-

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.

Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa. La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu mere calite

Rulada cu mere calite

Am curatat merele de coaja si samburi,le-am dat pe razatoare si le-am calit cu untul,cu cele 2 linguri

8 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Secretul acestei prajituri este timpul coacerii: nu depasiti o jumatate de ora, trebuie sa ramina moale in interior, este ft gustoasa si deosebit de fina!!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e buna prajitura!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

    Da ce bine arata!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

    Pt ca este un tort care se poate taia romburi, eu l-am preparat in cantitate dubla pt o petecere, pt mine un tort poate arata in modul acesta!! Sau poate fi preparat intr-o tava rotunda!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Vera, de ce i-ai spus tort?

    • Fara foto

      mihaela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Ii mortal de buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Nu uitati ca aceasta prajitura se coace o jumatate de ora 160°C trebuie sa ramana umeda in interior deci nu o coacetui mai mult,si pudrati cu zahar!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • -unt-100g
  • -zahar-100g
  • -oua-5
  • -faina-20g
  • -cacao-12g
  • -1 lingura lapte-
  • -300g ciocolata
  • -un varf cutit sare-

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Crema catalana

Crema catalana

Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura

19 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e buna prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars