autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tort de ciocolata cu ardei iute

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
110g ciocolata amara, 2 lingori rom(nu esenta), 110d unt, 60g biscuiti, 110g zahar brun, 3 oua mari, un varf cutit boia iute sau 12 ardei iute rosu uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Tocati ciocolata impreuna cu ardeiul si punetile la topit, intr-un vas de sticla,in bagnomaria sau in microunde
1) Intr-un vas amesrecati untul moale cu zaharul brun,pana devine o crema spumoasa; uniti galbenusurile unul cate unul,ciocolata topita,romul,si amestecati bine
2) Amestecati biscuiti faramitati cu faina,uniti totul cu crema obtinuta precedent,adaugati albusurile batute bine cu putina sare,amestecati cu atentie;
3) Varsati totul intr-o forma,tapetata cu hartie,coaceti in cuptorul incins 180°C timp de 30-35 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu ardei iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie; Ouale se bat cu zaharul pana devin o

3 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide Incalzim putin laptele punem cacaua ,untul,rahatul,stafidele,zaharul,esentele

7 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vera , 23 iulie 2009

    Chiar nu ati mai mancat ciocolata picanta? Mi se pare ciudat, dar va garantez ca este ft buna:)

  • Fara foto

    Demi.L. , 22 iulie 2009

    Aceasta reteta cred ca este una dintre ce le mai ciudate di cartea a ta de bucate vera ^^ dar este delicioasa, te felicit, nu auzisem inca de aceasta combinatie, si sncer i-mi place foarte mult ! Inca odata felicitari !

  • Fara foto

    cornelia , 17 iulie 2009

    Nu am incercat. Dar cred ca gustul este inedit. Usor iute, combinat cu dulce. De ce nu? Cred ca este un gust exotic, tocmai pe placul celor care vor sa simta si un altfel de dulce, mai putin agresiv. Mie de exemplu, nu imi place ciocolata. dar asa m-ar tenta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      O combinatie destul de bizara pe care nu pot sa mi-o imaginez, ma depaseste!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 110g ciocolata amara
  • 2 lingori rom(nu esenta)
  • 110d unt
  • 60g biscuiti
  • 110g zahar brun
  • 3 oua mari
  • un varf cutit boia iute sau 12 ardei iute rosu uscat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera

Chiar nu ati mai mancat ciocolata picanta? Mi se pare ciudat, dar va garantez ca este ft buna:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tiramisu