Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu biscuiti

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • rahat turcesc (cat poftiti)
  • 4 lg cacao
  • esenta rom
  • 4 buc suhaida
  • 1 ciocolata cu lapte cu cafea
  • 200 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald, se adauga si untul; dupa ce untul s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca; se adauga 2 lg cacao, esenta de rom si doua buc de suhaida, amestecand continuu pana da in clocot; glazura se lasa putin la racit, iar apoi se amesteca, cu biscuitii si rahatul.

Eu am folosit o forma de tort de 26 cm, in care am turnat compozitia pe care am pus-o la frigider pana urmatoarea zi.

Pt glazura am incalzit frisca pana a dat in clocot.Am adaugat celelalte 2 buc de suhaida, 2 lg de cacao si ciocolata.Am lasat compozitia 5 minute sa se odihneasca, dupa care am amestecat energic pana am obtinut glazura.Am lasat-o sa se raceasca dupa care am turnat-o peste tortul de biscuiti, lasandu-le la frigider pana la servire.

In compozitie se mai pot pune: stafide, nuci, fructe confiate, dar se poate face doar cu biscuiti. Este un desert care iti da mana libera in a alege ingredientele, asa ca fiti creativi/ creative!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise