autor:

autor

» » Torturi

Tort de ciocolata cu capsuni

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
6 ouă6 linguri zahăr, 7 linguri făină2 linguri cacao1 linguriţă praf de coptcremă:, 600 g căpşuni200 g zahăr, 200 ml frişcă lichidă1 1/2 plic gelatinăglazură:, 100 g ciocolată amăruie1 lingură smântână, 20 g untcăpşuni pentru decor, ,

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru început separăm ouăle, batem spumă albuşurile până stau băţ, după care adăugăm zahărul şi continuăm să le batem cu telul sau mixerul până la topirea zahărului. Adăugăm gălbenuşurile şi omogenizăm uşor de sus în jos, cernem deasupra făina, praful de copt şi cacao şi omogenizăm din nou. Răsturnăm compoziţia în forma de tort tapetată cu hârtie de copt şi coacem blatul în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. După ce se răceşte tăiam blatul pe două nivele.


Pentru cremă începem prin a zdrobi căpşunile, dar nu în totalitate, pentru că intenţia nu este de a obţine un piure de fructe. Putem folosi un blender sau un mixer vertical pentru asta, ori să ne ajutăm de o furculiţă. Răsturnăm fructele într-o cratiţă cu fund dublu, pentru a nu se prinde. Adăugăm zahărul peste fructe, amestecăm şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit pentru jumătate de oră, nu mai mult. Dăm vasul la o parte să se răcorească.

Punem gelatina la hidratat în apă rece şi o lăsăm să se umfle pentru 10-15 minute. După ce gelatina s-a hidratat, o topim fie într-o crăticioară pe aragaz, fie în cuptorul pe microunde pentru 10 secunde. Avem grijă să nu permitem fierberea gelatinei, pentru că îşi va pierde proprietăţile de coagulare. Adăugăm gelatina peste căpşuni, amestecăm bine pentru a se omogeniza perfect compoziţia şi dăm vasul la rece până începe să se închege. Eu l-am ţinut pentru 15 minute în congelator pentru că nu aveam foarte mult timp la dispoziţie, dar dacă timpul vă permite puteţi să nu grăbiţi foarte tare procesul de răcire. Batem frişcă cu mixerul şi o adăugăm treptat în vasul cu crema de căpşuni.


Asamblăm tortul prin aşezarea primului nivel de blat pe un platou şi punem inelul de tort în jurul său. După preferinţă, blatul se poate însiropa cu un sirop de zahăr (150 ml apă + 50 g zahăr se fierb şi se însiropează blatul după ce siropul s-a răcit). Pe primul blat aşezăm crema de căpşuni, punem şi cel de-al doilea blat şi îl apăsăm uşor pentru a se lipi perfect de cremă. Dăm tortul la frigider pentru minim 2 ore.


Pentru decor, am topit ciocolata amăruie la baie de aburi, am adăugat untul şi smântână şi am amestecat bine pentru a se omogeniza. Cât timp s-a răcorit puţin glazura am scos inelul de tort din jurul acestuia, folosind un cuţit pentru a se desprinde fără probleme. Turnăm glazura de ciocolată peste tort şi decorăm cu căpşuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni

Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă6 linguri zahăr
  • 7 linguri făină2 linguri cacao1 linguriţă praf de coptcremă:
  • 600 g căpşuni200 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă1 1/2 plic gelatinăglazură:
  • 100 g ciocolată amăruie1 lingură smântână
  • 20 g untcăpşuni pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

109 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat