Parfumate, viu colorate si pline de savoare, ce pot fi daca nu minunate fructe ale primaverii. Simple, cu ciocolata sau frisca , in orice desert dau o eleganta aparte. Daca e sezonul capsunilor e si pacat sa nu profitam de ele, asa ca va propun un tort ciocolatos cu capsuni.
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra menaj
- 50 gr faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 100 gr migdale
Pentru mousse:
- 2 oua
- 350 ml lapte
- 200 gr ciocolata neagra
- 1 plic si jumate de gelatina
- 2 linguri amidon
- 250 ml frisca
- 200 gr zahar
- 5-6 capsuni decor
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce devin o crema, untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. Dupa care se aduga ciocolata topita la bain-marie, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma, migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35-40 de minute se incearca cu o scobitoare cand e gata .
Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceasta si o punem la bain-marie amestecand in continuu. Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece 3 ore. Cand s-a intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornam tortul cu capsuni.
Mai multe retete gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii