autor:

Licuta Marin

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata cu crema caramel

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 250 gr faina tip 000, 75 gr cacao neagra, 350 gr zahar, 2 oua mari, 250 gr iaurt cu minim 3% grasime, 250 ml lapte, 120 ml ulei de floarea soarelui, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 1 lingura esenta de vanilie, , Pentru crema:, 500 g mascarpone, 500 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime, 150 ml sirop caramel, 50 gr zahar pudra, Pentru siropul caramel:, 150 g zahar brun, 50 g unt cu minim 80% grasime, 100 ml smantana lichida cu minim 30% grasime, Pentru decor:, 250-300 gr bomboane de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul de aproximtiv 20-22 cm.
Preparare blat:
1. Intr-un castron mare amestecam ingredientele uscate: faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt castron amestecam ingredientele lichide: ouale impreuna cu iaurtul, laptele, uleiul, si esenta de vanilie.
2. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza bine, fara sa ramana cocolaoase. Aluatul rezultat va fi destul de subtire. Impartim aluatul in mod egal si il turnam in cele doua forme. Coacem timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea.
2. Scoatem blaturile din cuptor si le lasam sa se racoreasca in forma. Dupa ce s-au racorit le scoatem usor din forma, curatam hartia de copt si le asezam pe un gratar metalic sa se raceasca complet.
Preparare sirop caramel:
1. Punem zaharul brun intr-un ibric cu fundul mai gros si il lasam sa se topeasca la foc mic, apoi adaugam untul si smantana. Il mai tinem pe foc 5 minute, apoi il dam deoparte si il lasam sa se racoreasca.
Preparare crema:
1. Punem crema mascarpone intr-un castron si o batem putin cu mixerul. Adaugam treptat 150 ml din siropul caramel racit si mixam pana se omogenizeaza amestecul.
2. In alt vas mai incapator punem smantana pentru frisca si o batem pana se intareste. Adaugam zaharul pudra si la urma crema caramel cu mascarpone. Mixam pana se omogenizeaza bine compozitia.
Asamblare tort:
1. Taiem fiecare blat in doua. Impartim crema in patru parti egale. Asezam primul blat pe un platou si il ungem cu prima parte de crema. Asezam deasupra urmatorul blat si apoi alta parte de crema. Procedam la fel pana terminam toate cele patru blaturi. Asezam deasupra blatul cu partea mai dreapta si imbracam tortul cu ultima parte de crema.
2. Ornam cu bomboane de ciocolata. Inainte de servire tinem tortul la rece pentru cateva ore sau chiar o noapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si capsuni

Tort de ciocolata si capsuni

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem

12 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari Marinela , 27 noiembrie 2015

    siropul se pune rece sau cald si cum e sirop cu smantana???

  • Fara foto

    Viorica Butnariu , 08 ianuarie 2015

    NU SE INSIROPEAZA?

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2014

    Super tort, foarte bun si apreciat de musafiri. Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Ildiko Birtalan , 18 noiembrie 2014

      Taiem fiecare blat in doua... deci vor fi 4

    • Fara foto

      dana , 18 noiembrie 2014

      Dk cititi bine, scrie ca cele 2 blaturi se taie in doua, rezultand 4 blaturi :D

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      Un tort de vis!!

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 16 noiembrie 2014

      La modul de preparare rezulta doua blaturi: se coc in doua forme, la montare se folosesc trei blaturi...!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina tip 000
  • 75 gr cacao neagra
  • 350 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 250 gr iaurt cu minim 3% grasime
  • 250 ml lapte
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 150 ml sirop caramel
  • 50 gr zahar pudra
  • Pentru siropul caramel:
  • 150 g zahar brun
  • 50 g unt cu minim 80% grasime
  • 100 ml smantana lichida cu minim 30% grasime
  • Pentru decor:
  • 250-300 gr bomboane de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

18 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

jules81 (Chef de cuisine)

Super tort, foarte bun si apreciat de musafiri. Multumesc pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Eufrosina