autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata si pere, fara faina

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2009

Ingrediente
•85 gr unt sau margarina Rama, plus 1 lingura pentru unsul tavii, •85 gr zahar brun, plus 2 linguri pentru tava, •90 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •1 lingura rom, •3 oua, separate, •85 gr alune de padure, coapte si maruntite, •4 pere bine coapte, decojite, injumatatite si curatate de samburi, •zahar pudra, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul unei tavi rotunde cu baza detasabila.Aseaza cercul din foaia de copt pe fundul tavii use cu unt, apoi periaza din nou baza tavii cu unt.Tapeaza tava cu 2 linguri zahar, inlaturand excesul.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Topeste ciocolata si untul/margarina la bain-marie,incorporeaza romul, apoi lasa-le sa se raceasca.Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa, apoi inglobeaza ciocolata si alunele de padure.
3. Intr-un bol separat, bate albusurile spuma.Incorpreaza o lingura plina de albusuri in amestecul cu ciocolata, apoi incorporeaza cu grija restul de albusuri in 2 transe.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita.Aranjeaza perele deasupra, cu partea taiata in jos.Coace prajitura 40 minute, pana cand perele s-au inmuiat, iar aluatul s-a facut.Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava, apoi pune-o pe o farfurie de servire si lasa-o sa se raceasca complet.Pudreazaol cu zahar pudra si serveste-o.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si pere, fara faina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura rapida

Prajitura rapida "Duminica"

Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata tare bine!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate ca de obicei !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte interesant si apetisant!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      mie imi plac dulciurile cu ciocolata !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Bravo,felicitari.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Foarte bun !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Foarte ingenioasa reteta ta de tort,felicitari.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      E super ca nu are faina, sigur am sa o fac si eu reteta, felicitari, arata senzual.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • •85 gr unt sau margarina Rama
  • plus 1 lingura pentru unsul tavii
  • •85 gr zahar brun
  • plus 2 linguri pentru tava
  • •90 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •1 lingura rom
  • •3 oua
  • separate
  • •85 gr alune de padure
  • coapte si maruntite
  • •4 pere bine coapte
  • decojite
  • injumatatite si curatate de samburi
  • •zahar pudra
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort pruna beata