autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata si pere, fara faina

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2009

Ingrediente
•85 gr unt sau margarina Rama, plus 1 lingura pentru unsul tavii, •85 gr zahar brun, plus 2 linguri pentru tava, •90 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •1 lingura rom, •3 oua, separate, •85 gr alune de padure, coapte si maruntite, •4 pere bine coapte, decojite, injumatatite si curatate de samburi, •zahar pudra, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul unei tavi rotunde cu baza detasabila.Aseaza cercul din foaia de copt pe fundul tavii use cu unt, apoi periaza din nou baza tavii cu unt.Tapeaza tava cu 2 linguri zahar, inlaturand excesul.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Topeste ciocolata si untul/margarina la bain-marie,incorporeaza romul, apoi lasa-le sa se raceasca.Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa, apoi inglobeaza ciocolata si alunele de padure.
3. Intr-un bol separat, bate albusurile spuma.Incorpreaza o lingura plina de albusuri in amestecul cu ciocolata, apoi incorporeaza cu grija restul de albusuri in 2 transe.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita.Aranjeaza perele deasupra, cu partea taiata in jos.Coace prajitura 40 minute, pana cand perele s-au inmuiat, iar aluatul s-a facut.Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava, apoi pune-o pe o farfurie de servire si lasa-o sa se raceasca complet.Pudreazaol cu zahar pudra si serveste-o.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si pere, fara faina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata tare bine!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate ca de obicei !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte interesant si apetisant!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      mie imi plac dulciurile cu ciocolata !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Bravo,felicitari.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Foarte bun !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Foarte ingenioasa reteta ta de tort,felicitari.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      E super ca nu are faina, sigur am sa o fac si eu reteta, felicitari, arata senzual.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • •85 gr unt sau margarina Rama
  • plus 1 lingura pentru unsul tavii
  • •85 gr zahar brun
  • plus 2 linguri pentru tava
  • •90 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •1 lingura rom
  • •3 oua
  • separate
  • •85 gr alune de padure
  • coapte si maruntite
  • •4 pere bine coapte
  • decojite
  • injumatatite si curatate de samburi
  • •zahar pudra
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata tare bine!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete cu frisca si cafea