Ingrediente
•85 gr unt sau margarina Rama, plus 1 lingura pentru unsul tavii, •85 gr zahar brun, plus 2 linguri pentru tava, •90 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •1 lingura rom, •3 oua, separate, •85 gr alune de padure, coapte si maruntite, •4 pere bine coapte, decojite, injumatatite si curatate de samburi, •zahar pudra, pentru pudrare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Topeste ciocolata si untul/margarina la bain-marie,incorporeaza romul, apoi lasa-le sa se raceasca.Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa, apoi inglobeaza ciocolata si alunele de padure.
3. Intr-un bol separat, bate albusurile spuma.Incorpreaza o lingura plina de albusuri in amestecul cu ciocolata, apoi incorporeaza cu grija restul de albusuri in 2 transe.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita.Aranjeaza perele deasupra, cu partea taiata in jos.Coace prajitura 40 minute, pana cand perele s-au inmuiat, iar aluatul s-a facut.Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava, apoi pune-o pe o farfurie de servire si lasa-o sa se raceasca complet.Pudreazaol cu zahar pudra si serveste-o.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Foarte interesant si apetisant!!!
lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009
mie imi plac dulciurile cu ciocolata !
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Bravo,felicitari.
Alina (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Foarte bun !
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009
Foarte ingenioasa reteta ta de tort,felicitari.
veronica (Chef de cuisine) , 04 august 2009
E super ca nu are faina, sigur am sa o fac si eu reteta, felicitari, arata senzual.