Tort de clatite cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite cu branza

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 4 oua
  • 500 g telemea nu prea sarata
  • 100 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 200 g feliute branza topita
  • unt cat o nuca
  • 50-60 ml ulei
  • pentru ornat: seminte de susan, mac

Mod de preparare

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 400 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca merge mult mai repede. Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.

Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Am facut aproximativ 15 clatite.

Pregatiti umplutura: radeti branza intr-un castron si amestecati-o cu branza de vaci, smantana si galbenusul ramas pana obtineti o pasta. Imediat ce ati rasturnat o clatita pe platou o ungeti cu o lingura de pasta de branza. Pe urmatoarea puneti feliute de branza topita. Alternati, apoi la doua straturi de pasta de branza, un strat de branza topita, pana la sfarsit.

Peste ultima clatita, puneti untul, sa se topeasca, decorati cu branza topita, seminte de susan si mac. Dati tortul la rece cateva ore, pentru ca se va taia mai bine. Cine doreste, il poate servi cald.

Este nemaipomenit de gustos. Merge cu o bere rece. Mai tine cura de slabire, daca poti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise