autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Tort de clatite cu branza

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
550 g faina, 4 oua, 500 g telemea nu prea sarata, 100 g branza de vaci, 5 linguri smantana, 200 g feliute branza topita, unt cat o nuca, 50-60 ml ulei, pentru ornat: seminte de susan, mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 400 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca merge mult mai repede. Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.
Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Am facut aproximativ 15 clatite.
Pregatiti umplutura: radeti branza intr-un castron si amestecati-o cu branza de vaci, smantana si galbenusul ramas pana obtineti o pasta. Imediat ce ati rasturnat o clatita pe platou o ungeti cu o lingura de pasta de branza. Pe urmatoarea puneti feliute de branza topita. Alternati, apoi la doua straturi de pasta de branza, un strat de branza topita, pana la sfarsit.
Peste ultima clatita, puneti untul, sa se topeasca, decorati cu branza topita, seminte de susan si mac. Dati tortul la rece cateva ore, pentru ca se va taia mai bine. Cine doreste, il poate servi cald.
Este nemaipomenit de gustos. Merge cu o bere rece. Mai tine cura de slabire, daca poti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Se pune in bolul de mixat laptele cu ouale si se mixeaza bine ,se adauga uleiul , faina,praful de

34 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele pana faceti un aluat din care din care incepeti sa faceti bile.(puteti

4 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    robertbacnic , 03 decembrie 2015

    gustos

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Ca de obicei, o reteta aratoasa si super gustoasa! Yammy...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Un aperitiv foarte gustos!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Ce cura de slabire Doina ??? Pai cu asemenea bunatate, mai poti face cura de slabire ? As fi adaugat putin marar verde tocat la crema de branza....

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Arata tare bine si cred ca sant si foarte gustoase!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Apetisant!!!eu una am uitat de dietã :))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Un deliciu!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      E f.bun;eu,pun in umplutura de telemea,putin marar;asa am vazut-o pe mama mea si fac asa. Imi place mult ideea de mac si susan.Dar cred,ca voi pune,numai susan;aici,e f. mult;mac nu este.Il primesc din Romania........il folosesc la dulciuri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Cred si eu ca nu mai se poate tine cura de slabire. Foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 4 oua
  • 500 g telemea nu prea sarata
  • 100 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 200 g feliute branza topita
  • unt cat o nuca
  • 50-60 ml ulei
  • pentru ornat: seminte de susan
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

robertbacnic

gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinta cu branza si verdeata