Tort de clatite cu crema de mascarpone si mure

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite cu crema de mascarpone si mure

Ingrediente

  • 10 clatite (aluat: 3 oua, lapte,100 ml.apa, faina si 2 linguri de zahar)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml topping de mure
  • 6 linguri de zahar
  • Decor:
  • zahar pudra
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Se fac 10 clatite din aluatul de mai sus. Se bat ouale si apoi se adauga apa, laptele, zaharul si faina si se amesteca pana devine un aluat destul de consistent. Se prepara apoi crema din mascarpone care se amesteca cu toppingul de mure si zaharul pana devine consistenta. Se introduce in frigider pana se racesc clatitele.

Asamblare:

Se pune prima clatita si peste se pune 1 lingura de crema si se intinde, apoi se pune a 2 a clatita si alta lingura de crema si tot asa pana se termina clatitele. Peste clatita deasupra se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara in pudra.

Sfat:

Nu se pune crema pe clatitele calde deoarece se lichefiaza crema si nu vor sta lipite clatitele peste crema. Apoi cu clatitele calde zaharul si scortisoara se vor umezi. Tortul se va pastra in frigider si se va servi rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise