Tort de ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g.ficat de vita,
  • 2 oua,
  • 100ml. lapte,3-4 cepe,
  • 2-3 morcovi,
  • 600-700g.ciuperci,
  • 80-100g. branza,
  • 150g.maioneza,
  • ulei vegetal,sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Ceapa se taie cubulete.Morcovii se taie julien.Se caleste ceapa in ulei vegetal, se adauga morcovii ,se calesc in continuare ,se sareaza si se pipereaza.

2.Ciupercile se toaca ,se calesc si se sareaza dupa gust.

3.Intr-un castron,se amesteca ceapa ,morcovii si ciupercile calite si deja racite ,se adauga maioneza si se omogenizeaza bine.

4.Branza se rade.

5.Se curata ficatul de pielite si se trece prin masina de carne sau prin blender.Se adauga ouale,faina, sarea, piperul si se amesteca bine.Din aceasta compozitie se coco 5 clatite cu diametrul de 16cm.

6.Pe o farfurie lata ,se aseaza o clatita , se unge cu amestec de ceapa, morcovi, ciuperci si maioneza, se presara branza rasa .La fel se procedeaza si cu celelate clatite si ingrediente .Se orneaza dupa gust.De exemplu, se poate rade branza rasa pe toata suprafata tortului si sa se orneze cu rosii cherry ,una in mijlocul tortului ,iar 6 pe margini ,in functie de cele 6 portii .De asemenea ,se orneaza cu frunzulite de patrunjel verde.Se tine tortul la rece ,in frigider, 4-6 ore si chiar si peste noapte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise