autor:

Vekas

» » Aperitive

Tort de ficat

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
700g.ficat de vita,, 2 oua,, 100ml. lapte, cepe,, 2-3 morcovi,, 600-700g.ciuperci,, 80-100g. branza,, 150g.maioneza,, ulei vegetal,sare,, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa se taie cubulete.Morcovii se taie julien.Se caleste ceapa in ulei vegetal, se adauga morcovii ,se calesc in continuare ,se sareaza si se pipereaza.
2.Ciupercile se toaca ,se calesc si se sareaza dupa gust.
3.Intr-un castron,se amesteca ceapa ,morcovii si ciupercile calite si deja racite ,se adauga maioneza si se omogenizeaza bine.
4.Branza se rade.
5.Se curata ficatul de pielite si se trece prin masina de carne sau prin blender.Se adauga ouale,faina, sarea, piperul si se amesteca bine.Din aceasta compozitie se coco 5 clatite cu diametrul de 16cm.
6.Pe o farfurie lata ,se aseaza o clatita , se unge cu amestec de ceapa, morcovi, ciuperci si maioneza, se presara branza rasa .La fel se procedeaza si cu celelate clatite si ingrediente .Se orneaza dupa gust.De exemplu, se poate rade branza rasa pe toata suprafata tortului si sa se orneze cu rosii cherry ,una in mijlocul tortului ,iar 6 pe margini ,in functie de cele 6 portii .De asemenea ,se orneaza cu frunzulite de patrunjel verde.Se tine tortul la rece ,in frigider, 4-6 ore si chiar si peste noapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Porc Dim Sum

Porc Dim Sum

Carnea tocata se amesteca cu bambusul si ceapa verde care au fost tocate in prealabil. Se adauga

9 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Pateuri cu crenvursti

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

53 voturi    35 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

    ca totdeauna o reteta interesanta ;s-a salvat,multumesc

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 700g.ficat de vita,
  • 2 oua,
  • 100ml. lapte, cepe,
  • 2-3 morcovi,
  • 600-700g.ciuperci,
  • 80-100g. branza,
  • 150g.maioneza,
  • ulei vegetal,sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ca totdeauna o reteta interesanta ;s-a salvat,multumesc

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose aperitiv