Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare ca la bezea.Se pune pe foc cele 2 cesti de zahar cu 5 linguri de apa pana se topeste tot zaharul.Fierbinti se toarna peste albusurile batute spuma,si se bate in continare cu mixerul la viteza mare.Se adauga galbenusurile si uleiul.La sfarsit se adauga faina,dar se mesteca cu o lingra de lemn de jos in sus.Se adauga esenta de lamaie sau de portocala.Se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Cand este gata blatul se lasa la racit,dupa care se taie in 2 sau 3.
Crema:se pune la topit ciocolata cu frisca la foc mic,mestecand cu o lingura de lemn,pana la topirea completa a ciocolatei.Se da la rece pana se intareste.
Cand s-a racit se bate cu mixerul pana devine o crema densa.
Se pune la fiert zaharul cu apa pana se topeste.Se adauga la sfarsit si esenta de lamaie.Se insiropeaza blaturile cu siropul rece.
Asamblare:se pune blat insiropat,crema alba,blat,crema alba,blat si la sfarsit frisca.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu capsuni,frisca si ciocolata alba.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii