autor:

LALY

» » Prajituri

Tort de frisca

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 4 oua, -5 linguri ulei, -2 cesti zahar, -2 cesti faina, -5 linguri apa rece, , Ingrediente crema:, -300 ml frisca, -300 gr ciocolata alba, , Sirop:, -200 ml apa, -100 ml zahar, , Decor:, -capsuni sau alte fructe:kiwi,portocale,etc, -ciocolata rasa, -frisca

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare ca la bezea.Se pune pe foc cele 2 cesti de zahar cu 5 linguri de apa pana se topeste tot zaharul.Fierbinti se toarna peste albusurile batute spuma,si se bate in continare cu mixerul la viteza mare.Se adauga galbenusurile si uleiul.La sfarsit se adauga faina,dar se mesteca cu o lingra de lemn de jos in sus.Se adauga esenta de lamaie sau de portocala.Se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Cand este gata blatul se lasa la racit,dupa care se taie in 2 sau 3.
Crema:se pune la topit ciocolata cu frisca la foc mic,mestecand cu o lingura de lemn,pana la topirea completa a ciocolatei.Se da la rece pana se intareste.
Cand s-a racit se bate cu mixerul pana devine o crema densa.
Se pune la fiert zaharul cu apa pana se topeste.Se adauga la sfarsit si esenta de lamaie.Se insiropeaza blaturile cu siropul rece.
Asamblare:se pune blat insiropat,crema alba,blat,crema alba,blat si la sfarsit frisca.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu capsuni,frisca si ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort cu frisca si caramel

Tort cu frisca si caramel

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam

55 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 10 noiembrie 2017

    Foarte bun si delicios.

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • -5 linguri ulei
  • -2 cesti zahar
  • -2 cesti faina
  • -5 linguri apa rece
  • Ingrediente crema:
  • -300 ml frisca
  • -300 gr ciocolata alba
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -100 ml zahar
  • Decor:
  • -capsuni sau alte fructe:kiwi,portocale,etc
  • -ciocolata rasa
  • -frisca

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

Sonia

Foarte bun si delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Braduti pentru mosu