Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare ca la bezea.Se pune pe foc cele 2 cesti de zahar cu 5 linguri de apa pana se topeste tot zaharul.Fierbinti se toarna peste albusurile batute spuma,si se bate in continare cu mixerul la viteza mare.Se adauga galbenusurile si uleiul.La sfarsit se adauga faina,dar se mesteca cu o lingra de lemn de jos in sus.Se adauga esenta de lamaie sau de portocala.Se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Cand este gata blatul se lasa la racit,dupa care se taie in 2 sau 3.
Crema:se pune la topit ciocolata cu frisca la foc mic,mestecand cu o lingura de lemn,pana la topirea completa a ciocolatei.Se da la rece pana se intareste.
Cand s-a racit se bate cu mixerul pana devine o crema densa.
Se pune la fiert zaharul cu apa pana se topeste.Se adauga la sfarsit si esenta de lamaie.Se insiropeaza blaturile cu siropul rece.
Asamblare:se pune blat insiropat,crema alba,blat,crema alba,blat si la sfarsit frisca.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu capsuni,frisca si ciocolata alba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii