Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.
Inrte timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii