autor:

Varadi Silvia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

TORT DE MERE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
7 mere potrivite, 50 g unt, 7 lingurite dulceata de visine, 3 linguri zahar, zeama de la o lamaie, Pentru blat:, zahar vanilat 1 plic, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, Frisca pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.
Inrte timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

22 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Este un tort foarte gustos. Merci de reteta!

  • Fara foto

    gherghina , 31 ianuarie 2010

    e de porc are cur de CURmale si plascovacial scorbit

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    Suna bine... am salvat reteta, merci!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Indiferent de reteta,imi place la nebunie acest tort...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Super bun! si eu caramelizez intai zaharul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      E foarte apetisant!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Exact asa il fac si eu; folosesc dulceata de cirese amare, albe. E un tort foarte bun, si usor de facut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Silvia tortul acesta este foarte apreciat de familia mea. Felicitari ! Il prepar si eu des, cu o modificare. Caramelizez zahar intr-o cratita, il las sa se raceasca si apoi continui procesul tau...Zaharul caramel ii da un gust deosebit...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      O idee minunata!

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Ce ma bucur ca am gasit o reteta de facut tort de mere in vasul de yena!!!! Eu stiam varianta cu zahar ars si cum nu prea aveam ce cratita sa pun la bataie nu am mai facut tort de mere in ultima vreme! O sa incerc si o sa va spun cum a iesit!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Foarte bun, si mama obisnuia sa faca. Imi place ca are si fructe si nu are o crema pe baza de unt(imi displac total). Foarte frumos ornat!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Imi place acest tort racoritor. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • 7 mere potrivite
  • 50 g unt
  • 7 lingurite dulceata de visine
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru blat:
  • zahar vanilat 1 plic
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Lucia (Chef de cuisine)

Este un tort foarte gustos. Merci de reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Dintii negresei"