Intr-o cratita rotunda, se topeste cana de zahar pana se caramelizeaza si se intinde pana sa se raceasca si pe peretii cratitei. Dupa ce s-a intarit zaharul caramelizat se pun merele intregi curatate de coaja si samburi. Se pune in scobitura merelor si printre ele un pic de margarina, nuci si stafide. Se separa albusurile de galbenusuri.
Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 6 linguri de ulei (se pune cate o lingura de ulei, se mai freaca si tot asa).
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada); din cand in cand se mai pune si cate un pic de zahar pana se termina cantitatea de ¾ cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, sare.
La sfarsit se adauga peste albusurile batute spuma compozitia facuta anterior din galbenusurile de ou si faina, putin cate putin, si se amesteca usor cu o lingura.
Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in cratita, se da la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt.
Se scoate tortul din cuptor, se pune un platou peste cratita si se rastoarna tortul pe platou. Se lasa se raceasca bine, se insiropeaza (se poate face un sirop fiert, la o ceasca de apa, o ceasca de zahar, cu arome), dupa care se orneaza cu frisca si fructe pentru decor.
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii