autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tort de mere

Autor: Adina Petre (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Petre (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2007

Ingrediente
1-1,5 kg mere, 1 lingura margarina, nuci, stafide, 6 oua, 1 ¼ cana de zahar, 1 ¼ cana de faina, 6 linguri ulei, zahar vanilat, frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita rotunda, se topeste cana de zahar pana se caramelizeaza si se intinde pana sa se raceasca si pe peretii cratitei. Dupa ce s-a intarit zaharul caramelizat se pun merele intregi curatate de coaja si samburi. Se pune in scobitura merelor si printre ele un pic de margarina, nuci si stafide. Se separa albusurile de galbenusuri.
Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 6 linguri de ulei (se pune cate o lingura de ulei, se mai freaca si tot asa).
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada); din cand in cand se mai pune si cate un pic de zahar pana se termina cantitatea de ¾ cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, sare.
La sfarsit se adauga peste albusurile batute spuma compozitia facuta anterior din galbenusurile de ou si faina, putin cate putin, si se amesteca usor cu o lingura.
Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in cratita, se da la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt.
Se scoate tortul din cuptor, se pune un platou peste cratita si se rastoarna tortul pe platou. Se lasa se raceasca bine, se insiropeaza (se poate face un sirop fiert, la o ceasca de apa, o ceasca de zahar, cu arome), dupa care se orneaza cu frisca si fructe pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg mere
  • 1 lingura margarina
  • nuci
  • stafide
  • 6 oua
  • 1 ¼ cana de zahar
  • 1 ¼ cana de faina
  • 6 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)