Intr-o cratita rotunda, se topeste cana de zahar pana se caramelizeaza si se intinde pana sa se raceasca si pe peretii cratitei. Dupa ce s-a intarit zaharul caramelizat se pun merele intregi curatate de coaja si samburi. Se pune in scobitura merelor si printre ele un pic de margarina, nuci si stafide. Se separa albusurile de galbenusuri.
Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 6 linguri de ulei (se pune cate o lingura de ulei, se mai freaca si tot asa).
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada); din cand in cand se mai pune si cate un pic de zahar pana se termina cantitatea de ¾ cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, sare.
La sfarsit se adauga peste albusurile batute spuma compozitia facuta anterior din galbenusurile de ou si faina, putin cate putin, si se amesteca usor cu o lingura.
Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in cratita, se da la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt.
Se scoate tortul din cuptor, se pune un platou peste cratita si se rastoarna tortul pe platou. Se lasa se raceasca bine, se insiropeaza (se poate face un sirop fiert, la o ceasca de apa, o ceasca de zahar, cu arome), dupa care se orneaza cu frisca si fructe pentru decor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii