autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort de mere cu caramel

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
pt un tort cu diametrul de 24 cm, , pt aluat, 200 g faina, 100 g unt, 50g zahar pudra, 1 praf de sare, 1 lingura de otet, 1 ou, , pt umplutura:, , 750 g mere acrisoare, 1 lamaie, 20 g unt, 100 g zahar, 2 linguri suc de mere

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

1- se cerne faian pe un tocator si se face o adancitura in mijloc.Se adauga untul taiat, zaharul, sarea, otetul si oul batut si se framanta.Se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata, iar apoi manual, pana se obtine un aluat neted.Se impacheteaza in folii de plastic si se lasa 30 de minute.
2- se curata merele , se taie in patru si se indeparteaza cotorul.Se taie sferturile in feliute, iar deasupra se stoarce lamaia.
3-se preincalzeste cuptorul la 200 gradea C.Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana se obtine o foaie rotunda.Se aseaza aluatul in forma de tort si se apasa usor cu degetele, lasand o margine de 2 cm.Se inteapa cu furculita.
4- se acopera aluatul cu feliute de mere, iar deasupra se presara bucatele de unt.Se introduce la cuptor si se coace timp de 20 minute.
5- se topeste zaharul intr-un vas mic, la foc redus, amestecand continuu.Se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza, amestecand continuu.
6-se scoate tortul din cuptor.Se creste temperatura cuptorului la 250 grade C.Se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt un tort cu diametrul de 24 cm
  • pt aluat
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 50g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 ou
  • pt umplutura:
  • 750 g mere acrisoare
  • 1 lamaie
  • 20 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri suc de mere

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Intorsuri