Tort de mere cu caramel

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt un tort cu diametrul de 24 cm
  • pt aluat
  • 200 g faina, 100 g unt
  • 50g zahar pudra, 1 praf de sare
  • 1 lingura de otet, 1 ou
  • pt umplutura:
  • 750 g mere acrisoare
  • 1 lamaie, 20 g unt
  • 100 g zahar, 2 linguri suc de mere

Mod de preparare

1- se cerne faian pe un tocator si se face o adancitura in mijloc.Se adauga untul taiat, zaharul, sarea, otetul si oul batut si se framanta.Se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata, iar apoi manual, pana se obtine un aluat neted.Se impacheteaza in folii de plastic si se lasa 30 de minute.

2- se curata merele , se taie in patru si se indeparteaza cotorul.Se taie sferturile in feliute, iar deasupra se stoarce lamaia.

3-se preincalzeste cuptorul la 200 gradea C.Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana se obtine o foaie rotunda.Se aseaza aluatul in forma de tort si se apasa usor cu degetele, lasand o margine de 2 cm.Se inteapa cu furculita.

4- se acopera aluatul cu feliute de mere, iar deasupra se presara bucatele de unt.Se introduce la cuptor si se coace timp de 20 minute.

5- se topeste zaharul intr-un vas mic, la foc redus, amestecand continuu.Se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza, amestecand continuu.

6-se scoate tortul din cuptor.Se creste temperatura cuptorului la 250 grade C.Se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise