autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
8-9 mere potrivite, 2 linguri unt, 6-7 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 1 esenta rom, circa 10 linguri nuca macinata, , Pentru blat:, , 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri apa, 3 linguri nuca macinata, 3-4 linguri faina, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 1 praf scortisoara, , Pentru ornat:, , 15 linguri smantana pentru frisca, 4-5 linguri zahar pudra, cacao, nuca macinata si ce mai doriti

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim caramelul.

Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar.

Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem uniform cat si pe peretii cratitei.

Il lasam sa se racesca .

Merele le spalam.

Le curata de coaja si le scobim mijlocul.

Le asezam peste caramel,iar in spatiile mai libere punem jumatati de mere.

Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu esenta de rom si scortisoara.

Cu acest amestec umplem merele.

Deasupra fiecarui mar taiem cate un cubulet de unt.

Presaram si cele 2 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat ,uniform ,peste mere.

Dam cratita in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana merele se inmoaie putin(cam 20 de minute).

Blatul:

Mixam spuma ouale cu zaharul.

Adaugam apa si praful de copt,apoi punem esenta si scortisoara.

La urma incorporam nuca macinata si faina.

Dupa ce merele s-au inmuiat putin,le scoatem din cuptor si turnam blatul.

Dam iar tortul in cuptor si lasam pana blatul este bine facut.

Cand este gata,il scoatem si il lasam la racit,apoi il rasturnam pe un platou.

Smantana(care este rece,pana atunci o tinem la frigider)o mixam .

Cand s-a ingrosat putin ,adaugam zaharul pudra si continuam mixarea pana este bine ingrosata.

Imbracam tortul in frisca(daca nu s-a insiropat suficient dupa ce l-ati rasturnam pe platou,atunci preparati un sirop din apa,zahar pudra si putina esenta si insiropati bine blatul).

Pe margini am pudrat putina cacaua,iar pe mijloc am presarat putina nuca macinata.

In rest ornam dupa preferinta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere in caramel cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
TURTA DULCE

TURTA DULCE

2 oua intregi si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 100g zahar pana se fac spuma.Se adauga bicarbonatul

30 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un tort foarte aromat si cu siguranta gustos!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicios!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Multumesc mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8-9 mere potrivite
  • 2 linguri unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta rom
  • circa 10 linguri nuca macinata
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf scortisoara
  • Pentru ornat:
  • 15 linguri smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • cacao
  • nuca macinata si ce mai doriti

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Catalina (Chef de cuisine)

Un tort foarte aromat si cu siguranta gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
rondele cu nuci