autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Tort de mere intregi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2015

Ingrediente
8 mere potrivite ca marime, 1/2 cana nuci taiate, 3 linguri gem de gutui, o lingurita scortisoara, 6 linguri zahar, Blat:, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 4 linguri ulei, coaja de lamaie, 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional), o lingurita praf de copt, un praf de sare, Decor(optional):, 400 ml frisca batuta, cateva feliute de mar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

33 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars .Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie bine.
In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat.Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul .Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam coaja de lamaie si stafidele.
Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu nuca amestecata cu gemul de gutui, presaram scortisoara peste ele, turnam uniform compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor pentru cca 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos. Rasturnam tortul pe un platou si scoatem cratita dupa ce se racoreste putin (10-15 minute).
Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere intregi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

Foaia am facut-o amestecand intr-un castron toate ingredientele.Am framantat pana nu s-a mai lipit

7 voturi    3 comentarii
1h 1 min
Dulciuri diverse
Biscuiti

Biscuiti "Petit Beurre"

Amesteci faina, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

33 voturi

Ingrediente

  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • o lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Decor(optional):
  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu cocos si ciocolata