autor:

lumi

» » Prajituri

Tort de mere si grepfruit

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
6 oua, 12 linguri de zahar, 4 linguri apa fiarta, 1 plic praf de copt, 200-300 g faina, 2 linguri pesmet, 6 linguri ulei, 1 kg mere si 1 grepfruit, 3-4 linguri zahar pt fructe, frisca pt ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Preparare
Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu cu nuca ,ori pe 1/2 sau felii)
Eu am taiat feliute si grpf-ul l-am decojit de pielita alba si l-am pus tot feliute
Fructele pregatite se pun intr-o cratita sau forma de tort cu zahar si se baga la cuptor pana se inmoaie(se asaza pe hartie de copt)
Se pregateste intre timp aluatul:se mixeaza ouale cu zaharul pana creste volumul de 3 ori si apoi se adauga apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt, pesmatul si se incorporeaza si uleiul.
Se asaza peste fructele inmuiate si se da la cuptor, la foc mic cca 40 minute
Cand e gata, se rastoarna invers si daca nu si-au lasat sirop indeajuns se insiropeaza cu zeama de la compot sau sirop de zahar
Se orneaza cu frisca sau ciocolata
E rapid de preparat si foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si grepfruit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose

Briose

Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut

10 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu nuca si ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata

Se amesteca ouale cu zaharul(cu ajutorul unui mixer)iar pe rand se adauga uleiul si faina.La sfarsit

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Cred ca a fost foarte bun.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Trebuie sa fie foarte bun...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Foarte aromata.Prezentare super*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu trebuie sa fie...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata super,felicitari....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Delicios

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Cu mere, ce bun!

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 23 ianuarie 2010

      Bravo lumi felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 4 linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • 200-300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei
  • 1 kg mere si 1 grepfruit
  • 3-4 linguri zahar pt fructe
  • frisca pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

32 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca a fost foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu cirese