Tort de morcov/Carrot Cake

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonate de sodiu
  • 4 oua
  • esenta de vanilie (natural)
  • 1 ½ cana de ulei vegetal
  • 6-7 morcovi mari – sa rezulte 3 cani de morcov ras mic/mare
  • 1 cana de migdale / arahide / nuci maruntite (nu pisate)
  • 2 cani de zahar pudra
  • 227 grame de crema de branza Philadelphia (la temperatura camerei)
  • 57 grame de unt (la temperatura camerei)
  • 3 round Baking Cake Tins sau o tava de tort si taiati apoi 3 straturi

Mod de preparare

Blatul:

Se ung tavile/tava cu ulei si apoi se persara faina; se porneste cuptorul.

Se curata morcovul si se da prin razatoarea mica/mare, astfel incat sa rezulte 3 cani de morcov ras.

Intr-un vas se pun cele 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 2 lingurite de scortisoara, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de praf de copt si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine cu o lingura de orice fel, apoi se adauga 1 lingurita de esenta de vanilie si 4 oua intregi. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga morcovul ras (cu tot cu zeama lasata) si 1 ½ cana de ulei vegetal. Se amesteca bine si este gata de pus in cele 3 tavite/tava tort. Apoi, se pun tavile in cuptorul deja incins pentru 40-50 minute. Puteti verifica din cand in cand cu o scobitoare daca blatul este gata.

Crema:

Intr-un vas se pun 2 cani de zahar pudra, 227 grame de crema de branza Philadelphia, 57 grame de unt, 2 lingurite de esenta de vanilie, 1 cana de migdale/arahide/nuci. Se amesteca bine si este gata.

Se scot/scoate din cuptor cele 3 blaturi/blatul si se lasa sa se raceasca pentru 30 minute. Cand sunt reci se pune crema deasupra fiecarui strat de blat, si se imbraca tot tortul cu aceeasi crema.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise