autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort de morcov/Carrot Cake

Autor: Willmick (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Willmick (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 cani de faina, 2 cani de zahar, 2 lingurite de scortisoara, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de praf de copt, 2 lingurite de bicarbonate de sodiu, 4 oua, esenta de vanilie (natural), 1 ½ cana de ulei vegetal, 6-7 morcovi mari – sa rezulte 3 cani de morcov ras mic/mare, 1 cana de migdale / arahide / nuci maruntite (nu pisate), 2 cani de zahar pudra, 227 grame de crema de branza Philadelphia (la temperatura camerei), 57 grame de unt (la temperatura camerei), 3 round Baking Cake Tins sau o tava de tort si taiati apoi 3 straturi

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se ung tavile/tava cu ulei si apoi se persara faina; se porneste cuptorul.
Se curata morcovul si se da prin razatoarea mica/mare, astfel incat sa rezulte 3 cani de morcov ras.
Intr-un vas se pun cele 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 2 lingurite de scortisoara, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de praf de copt si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine cu o lingura de orice fel, apoi se adauga 1 lingurita de esenta de vanilie si 4 oua intregi. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga morcovul ras (cu tot cu zeama lasata) si 1 ½ cana de ulei vegetal. Se amesteca bine si este gata de pus in cele 3 tavite/tava tort. Apoi, se pun tavile in cuptorul deja incins pentru 40-50 minute. Puteti verifica din cand in cand cu o scobitoare daca blatul este gata.
Crema:
Intr-un vas se pun 2 cani de zahar pudra, 227 grame de crema de branza Philadelphia, 57 grame de unt, 2 lingurite de esenta de vanilie, 1 cana de migdale/arahide/nuci. Se amesteca bine si este gata.
Se scot/scoate din cuptor cele 3 blaturi/blatul si se lasa sa se raceasca pentru 30 minute. Cand sunt reci se pune crema deasupra fiecarui strat de blat, si se imbraca tot tortul cu aceeasi crema.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcov/Carrot Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Nuci

Nuci

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca

26 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonate de sodiu
  • 4 oua
  • esenta de vanilie (natural)
  • 1 ½ cana de ulei vegetal
  • 6-7 morcovi mari – sa rezulte 3 cani de morcov ras mic/mare
  • 1 cana de migdale / arahide / nuci maruntite (nu pisate)
  • 2 cani de zahar pudra
  • 227 grame de crema de branza Philadelphia (la temperatura camerei)
  • 57 grame de unt (la temperatura camerei)
  • 3 round Baking Cake Tins sau o tava de tort si taiati apoi 3 straturi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini patiserie