Blatul:
Se ung tavile/tava cu ulei si apoi se persara faina; se porneste cuptorul.
Se curata morcovul si se da prin razatoarea mica/mare, astfel incat sa rezulte 3 cani de morcov ras.
Intr-un vas se pun cele 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 2 lingurite de scortisoara, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de praf de copt si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine cu o lingura de orice fel, apoi se adauga 1 lingurita de esenta de vanilie si 4 oua intregi. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga morcovul ras (cu tot cu zeama lasata) si 1 ½ cana de ulei vegetal. Se amesteca bine si este gata de pus in cele 3 tavite/tava tort. Apoi, se pun tavile in cuptorul deja incins pentru 40-50 minute. Puteti verifica din cand in cand cu o scobitoare daca blatul este gata.
Crema:
Intr-un vas se pun 2 cani de zahar pudra, 227 grame de crema de branza Philadelphia, 57 grame de unt, 2 lingurite de esenta de vanilie, 1 cana de migdale/arahide/nuci. Se amesteca bine si este gata.
Se scot/scoate din cuptor cele 3 blaturi/blatul si se lasa sa se raceasca pentru 30 minute. Cand sunt reci se pune crema deasupra fiecarui strat de blat, si se imbraca tot tortul cu aceeasi crema.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii