autor:

Jurnalul_Unei Mamici

» » , , Retete de post, Retete vegetariene, Torturi

Tort de post

Autor: Jurnalul_Unei Mamici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jurnalul_Unei Mamici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 martie 2015

Ingrediente
Blat de mere:, 150g zahar/fructoza, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50-100g nuci macinate, 4 mere rase, 1 plic praf de copt, faina cat cuprinde, , Pentru crema:, 1 l lapte de soia, 150 g zahar/fructoza, 3 linguri amidon alimentar (sau faina, daca vreti sa va iasa crema mai groasa), esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu (fiindca nu am timp la discretie ;)) am vrut sa scurtez procesul si am copt totul ca un singur blat, pe care apoi l-am feliat. Va spun, insa, ca e mult mai bun si mai bine daca veti coace doua blaturi separate din aceste ingrediente! Tortul se coace mai bine si nici nu are tendinta sa se rupa. Se pune zaharul/fructoza la caramelizat intr-o cratita. Eu am folosit fructoza si eram hotarata sa aflu daca aceasta se comporta ca si zaharul, adica daca o pot carameliza... si asa am aflat ca da! :)



Trebuie amestecat mereu cu o lingura de lemn, astfel incat zaharul/fructoza sa nu se prinda de vas. Se adauga apa fierbinte, iar cand apa caramelizata s-a racit, se adauga merele si nuca macinata. Apoi se toarna faina, amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si uleiul. Trebuie sa iasa un alut destul de gros, pe care il dati la cuptor, cu foc mediu, aproximativ o ora.



Coacerea depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care-l aveti si de acest lucru important: daca vreti sa coaceti doua blaturi mai subtiri sau unul gros. Deci, recomandarea mea este sa faceti din cand in cand testul cu scobitoarea. Daca iese uscata, inseamna ca blatul dvs este copt si puteti sa-l scoateti.



Crema de lapte: Eu am facut doua creme, una simpla si una cu cacao. Pentru aceasta din urma, am cumparat pur si simplu lapte de soia cu cacao, insa, daca nu gasiti asa ceva, puteti adauga dvs cacao dupa gust.



Se toarna in cratita 3/4 din lapte, se lasa sa dea in clocot si se adauga zaharul. In restul de lapte rece, se desface amidonul/faina (turnand cate putin lapte peste faina si amestecand continuu, altfel face cocoloase!). Se toarna acest amestec in laptele clocotit si se fierbe timp de cateva minute la foc mic, amestecand mereu. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit acoperita cu folie alimentara, ca sa nu se formeze acea pelicula groasa si neplacuta la suprafata.



Pentru aroma, se poate adauga in crema simpla - cat este inca fierbinte - vanilie si se amesteca bine. Cand toate ingredientele s-au racit, am montat tortul umplandu-l cu crema simpla cu vanilie si imbracandu-l cu cea de cacao. Se orneaza dupa preferinte si se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a-l servi.



Pofta buna si post usor! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem zaharul in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Pentru ca acesta este detasabil

2 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking
Tort de post cu ciocolata

Tort de post cu ciocolata

Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam cu un tel sa

10 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat de mere:
  • 150g zahar/fructoza
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 50-100g nuci macinate
  • 4 mere rase
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte de soia
  • 150 g zahar/fructoza
  • 3 linguri amidon alimentar (sau faina
  • daca vreti sa va iasa crema mai groasa)
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Jurnalul_Unei Mamici
Salata de post cu fasole rosie

Salata de post cu fasole rosie

Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata.

2 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Cupola de orez cu legume

Cupola de orez cu legume

Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort palarie, cu portocale si ciocolata